Metroid Read Update 2.1.0 е достапен од денес

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Издавачот Nintendo и развивачот MercurySteam објавија дека ажурирањето на Metroid Dread 2.1.0 е сега достапно, додавајќи го режимот за брзање шеф и многу повеќе.

Еве преглед на ажурирањето:

Metroid Dread update 2.1.0

New Modes Added

Three different boss rush modes have been added to the game. Press the R Button on the “Samus Files” screen to move to the Boss Rush selection screen.

Boss Rush

  • A mode where players fight 12 continuous boss battles, and aim for the best time.
  • Any damage received is carried-over into the next fight. Weapons are fully-restored between battles.
  • If Samus is defeated, players may select “Retry” to continue playing from the start of the battle they lost. There is, however, a time penalty for being defeated.
  • Bosses fought in Boss Rush can be fought one-on-one at any time by selecting “Practice”.

*Unlocked by clearing the main game a single time. (In the event that a player has completed the game before the update was released, they will be able to play Boss Rush immediately after updating).

Survival Rush

  • A mode where players see how many bosses they can defeat inside of the 5 minute time limit.
  • Any damage received, or weapons spent are carried-over into the next battle. Even if time remains on the clock, Samus being defeated will result in a game over.
  • Defeating a boss will add a fixed amount of time to the countdown clock. Defeat a boss without receiving any damage to receive an even bigger time bonus.

*Survival Rush is unlocked by completing either Boss Rush or Dread Rush.

Dread Rush

  • The basic rules are the same as in Boss Rush, but if Samus is hit by a boss, her energy drops to zero and she is defeated.
  • Bosses fought in Dread Rush can be fought one-on-one at any time by selecting “Practice”.

*Unlocked by clearing the main game using Dread Mode. (In the event that a player has completed Dread Mode before the update was released, they will be able to play Dread Rush immediately after updating).

General Fixes

  • Fixed an error where the Game Over screen would not display properly when Samus takes damage and is defeated immediately after destroying a central unit.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Соберете докази дека вашиот сопружник изневерува и однесете ги на суд во цртаната, мрачна авантуристичка игра My Divorce Story

Веројатно сте стапиле во брак во неколку игри во текот на годините – The Sims 4, Skyrim, My Time at Portia – но немам големо искуство со виртуелен развод. Тоа ќе се промени следниот месец кога ќе се игра вантуристичката игра My Divorce Story, која ја развива јужнокорејски адвокат за развод и се заснова на вистински случаи на развод.

Авантурата (се чувствува малку чудно да се нарече така) започнува кога ќе добиете анонимна порака дека вашиот сопружник изневерува. „Во рок од шест месеци од откривањето на аферата, мора да соберете доволно докази и да ги изнесете пред судот“, се вели на страницата на продавницата на Steam на играта. „Во овој кошмар на животот, мора да одржувате здрав однос со вашиот сопружник. Но, зад грбот на вашиот сопружник собирате докази за успешен развод“.

Звучи како забавно? Шестмесечниот рок е упатување на Граѓанскиот законик на Кореја, член 841, кој вели дека ако брачниот другар извршил дело на „нечистотија“, нивниот партнер може да поднесе барање за развод, но само во рок од шест месеци откако ќе дознае за аферата. Значи, часовникот отчукува во вашата возбудлива потрага да докажете дека вашата вистинска љубов е срање. Во трејлерот можеме да видиме како еден партнер го истражува другиот и станува се посомнителен додека собираат делови од докази, како сметки од ресторани и никулци за билети за кино. Кого го носат на вечера и кино? Сигурно не си ти. Минииграта вклучува боцкање на Вуду куклата на наводно неверниот партнер со игла, што обично не е знак за здрава врска.

И покрај цртаната уметност и нежниот саундтрак, сето ова се чувствува убаво… непријатно? Да, изневерувањето е ужасна работа, но истото е и да се копа по телефонот на вашиот сопружник, да се пробие неговата лозинка за да можете да ги читате неговите е-пошта и да ги следите со GPS. Повторно, не можам да ја пропуштам шансата да играм детектив, дури и ако сите индиции укажуваат на споредната работа на мојот партнер и случајот заврши на суд за развод.

Само точките од куршуми наведени на страницата на продавницата на Steam се мрачни, бидејќи „Најдете предмети што чуваат посебни спомени за двајцата!“ кои потоа стануваат „парчиња на бес и беда што го формираат сведоштвото за крајот на бракот“. Исто така, има повеќекратни завршетоци, па можете повторно и повторно да играте низ скршеното срце за да ги откриете сите. Дали би сакале да го направите тоа? Секако дека би!

Колку и да звучи груб, тоа е интересен концепт и исто толку распространет како што е разводот (Јужна Кореја има стапка на разводи околу 47%, а во САД е околу 45%) тоа е тема што не се истражува многу во видео игрите. Можете да кажете „Да“ на Мојата приказна за разводот на 18 август.