Sonic Origins – Ремастер на 4 Sonic игри

SEGA официјално ја сподели очекуваната Sonic Origins колекција на игри која што ќе се состои од 4 стари но целосно ремастерувани Sonic игри. Игри со кои што израснаа неколку генерации кои што сега се стари гејмери. И нормално оваа колекција ќе пристигне на роденденот на Синото Еже – 23ти јуни 2022. Игрите ќе бидат достапни на PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X|S и Nintendo Switch.

Колекцијата на Sonic Origins содржи: Sonic the Hedgehog, Sonic 2, Sonic 3 & Knuckles и Sonic CD. Секоја игра е ремастерирана и ќе можете да играте во “Classic” или “Anniversary ” Modes. Classic Mode ќе биде буквално како што ги знаеме, со истата тешкотија и брзина, додека Anniversary се претвора во режим на цел екран и нуди бесконечни животи. Исто така, ќе можете да отклучувате медали со завршување на специјални мисии, кои може да се користат за отклучување на содржината за играње специјални фази.

Можете да направите Pre-Order на Sonic Origins почнувајќи од денес за 40 долари. Дигиталните преднарачки ќе добијат бонус од 100 медали, отклучување на Mirror Mode и Letter Box Mega Drive Pattern. Доколку сакате, можете да го купите Digital Deluxe изданието за 45 долари, кое додава опции за Потешки мисии, Letter Box, Character and Island Camera во главното мени, Character Animation во делот за Music Playback и ексклузивни песни на Mega Drive. Можете исто така да ги купите ексклузивните песни на Mega Drive одделно за 4 долари.

Ова е една од двете Sonic игри за кои знаеме дека се во развој (иако оваа е неколку во една), а другата е Open-World Sonic игра (или како што они го викаат Open-Zone) која беше најавено заедно со Sonic Origins минатата година. И втората игра е закажана некогаш за 2022 година, но треба да почекаме да видиме дали ќе биде оваа или следната година.

Во меѓувреме, филмската адаптација Sonic the Hedgehog 2 сега е во кината, која во голема мера се заснова на игрите во компилацијата Origins – особено Sonic 2 и 3! Можете да ја прочитате нашата рецензија за филмот ТУКА (tap)

МАРКЕТИНГ

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)