Punisher War Journal се враќа како спин-оф серијал

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Punisher War Journal се враќа овој јуни, земајќи ги предвид случувањата во Jason Aaron, Jesus Saiz и релансираната серија на Панишер на Azaceta’s. Напишано од Torunn Grønbekk со уметност од Lan Medina, Punisher War Journal: Blitz #1 е првиот од трите еднократни снимки поставени за време на контроверзната статус кво промена на Френк замокот што го принудува да работи со злобната организација Рака. Следната мисија на Панишер го затекнува како лови Хејт Монгер, стар воен профитер. Досега, тимот на Punisher со The Hand го прикажуваше воскреснувањето на починатата сопруга на Френк Касл, Марија.

Насловните страници на Махмуд Асрар и Џеф Декал го прикажуваат Punisher со неговото ажурирано лого, кое зема инспирација од Раката. „Марија има големо влијание врз серијата понатаму“, изјави Арон за ComicBook.com. „Ова е прв пат навистина да го видиме POV на Марија. Таа е видена само во кратки флешбекови. Фановите ќе можат да видат што мисли за мисијата на Френк како „Казникот“ по нејзината смрт“.

Punisher вклучува сцени од минатото, како и од тековниот ден, при што Пол Азацета се справува со флешбековите, а Саиз се справува со денешниот ден. Секое издание ќе го менува начинот на кој се постапува со флешбековите. „Структурата на флешбековите ќе се менува како што ќе напредува серијата“, додаде Арон. „Ќе има повеќе од нив. Знаев дека сакав Пол да прави флешбекови бидејќи е од Њујорк“.

PUNISHER WAR JOURNAL: BLITZ #1

TORUNN GRØNBEKK (W) • LAN MEDINA (A) • Cover by MAHMUD ASRAR

Variant Cover by TAURIN CLARKE • Variant Cover by JEFF DEKAL

HEADSHOT VARIANT COVER BY TODD NAUCK

THE TRICK IS TO INVENT A WAR WORTH FIGHTING.

Finn Fratz знае дека ако сакате луѓето да се мразат едни со други, топот Банер во вистинскиот пар на раце оди многу далеку. Постариот воен профитер го заработи своето место на листата за убивање на „Панишер“ многу пред да го усвои називот „Момраза-Монгер“, но тој се покажа како неостварлив човек.

Сега, со раката на располагање, Френк Касл е подготвен да го испуши. Но, не само што Омразата-Монгер отиде на земја, туку и возвраќа. Добро за него. Тоа нема да промени ништо освен бројот на загинати. Torunn Grønbekk and Lan Medina ги здружуваат силите за да ви ја донесат првата од трите возбудливи приказни помеѓу страниците на PUNISHER, истражувајќи го новиот модус операнди на Френк низ некои од неговите најсмртоносните мисии досега…

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

It’s Game Boy Morbin’ Time! Во новото видео, YouTube-рот Wulff Den го стави Morbius на Game Boy Color „поради некоја причина“, со долг и досаден процес кој сепак можеби беше попријатен од реалното гледање на “најдобриот филм” Morbius. Ако ова ви звучи познато, можеби се сеќавате кога истиот YouTube-р го стави Tenet на Nolan на Game Boy Advance, иако тоа време беше инспириран од нешто специфично: инсистирањето на режисерот на Tenet да се гледа на „најголемиот можен екран. „ и покрај тоа што беше пуштен во почетокот на пандемијата, кога повеќето гледачи на филмови не беа подготвени да одат во кината.

Додека тој пат, Wulff Den се пошегува дека го ставиле филмот на Game Boy „за инает“, овој пат YouTube-рот признава дека го направиле Морбиус само „поради некоја причина“.

Со Tenet, Wulff Den го распореди преку пет GBA касети, од кои секоја содржи околу половина час видео со 6 фрејмови во секунда со резолуција од 192×128. Иако Morbius не е ни приближно долг како Tenet, дополнителната компресија потребна за филмот да се вклопи во касетите Game Boy Color од 4 MB значеше дека Morbius зеде 36 касети. Бидејќи тоа се многу празни касети, и никој нема да го гледа филмот на овој начин, тој направи само 3 од 36-те кертриџи.

“The original plan was to put Dune on a Game Boy Color cartridge, becasue the director of that film said some similarly-dumb stuff about wanting people to go to the theater to see his film on as big a screen as possible.”

Bob Wulff

И по Dune, што е следното најдобро нешто? Морбиус, се разбира!