Нови априлски ажурирања за PS5

Sony го објави ажурирањето на фирмверот од април 2024 година за PlayStation 5. Ажурирањето на PS5 24.03-09.20.00 доаѓа со големина нешто повеќе од 1 GB и има неколку мали додатоци за корисниците.

Најголемото дополнување доаѓа преку проширувањето на функцијата Помош за игри. Новото ажурирање сега ќе прикажува видеа од игра од други играчи ширум светот преку функцијата „Помош во заедницата“. Ова ќе им овозможи на играчите многу полесно да добиваат совети и помош во разни игри во кои ќе бидат заглавени.

Додадена е и можноста да се скрие пораката „Remote Play поврзан“ на екранот. Можете да ги проверите целосните детали за ажурирање на системот подолу.

Сите новитети на конзолата

 • Game Help has been expanded by adding Community Game Help features.
  • In Game Help, you will see hints labeled Community Game Help in supported games, which indicates that the hint was generated from other players’ gameplay videos.
  • You can participate in Community Game Help by allowing your gameplay video to be automatically captured and added to the feature upon review.
   To opt in, go to Settings > Captures & Broadcasts > Captures > Auto Captures > Community Game Help, and then select Participate. You can also opt out at any time.
 • In Remote Play, if the persistent message “Remote Play connected.” is displayed during Remote Play, you can now hide this on your game screen. Go to Settings > System > Remote Play and turn on Hide Remote Play Connection Status.
 • We’ve improved system software performance and stability.
 • We’ve improved the messages and usability on some screens.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.