Marvel’s Spider-Man 2 добива големо ажурирање на 7ми март

Според новата објава на Твитер, Insomniac Games ќе објави големо ново ажурирање за Marvel’s Spider-Man 2 на 7-ми март. Објавата открива дека ова ажурирање ќе додаде „NewGame+, нови костуми и многу повеќе“.

Insomniac Games првпат најавија New Game Plus во декември, но само го потврдија периодот за објавување за „почетокот на 2024 година“.

Фановите очекуваа Insomniac Games да додадат нови скинови. Козметиката може да обезбеди одлична услуга за обожаватели. Сепак, играчите ја побараа функцијата NewGame+ откако Marvel’s Spider-Man 2 за прв пат беше лансирана во октомври 2023 година. Ова ќе им овозможи на играчите повторно да ја изиграат играта, па затоа е големо дополнување.

Иако Marvel’s Spider-Man 2 нуди многу содржини, играта беше огромен хит. Светот ја засака играта премногу, продавајќи 5 милиони примероци за само десет дена. Првата тематска конзола на PlayStation по многу долго време беше нормално Marvel’s Spider-Man 2. Компанијата дури тврдеше дека тоа е нивната најбрзо продавана ексклузива.

Така, повеќето фанови веројатно ја имаат завршено целосната кампања до сега, вклучувајќи ги и случајните гејмери. Не е јасно што би можело да биде некоја од другите нови содржини. Но, тоа треба да биде доволно за да се оправда уште едно пуштање кога ќе пристигне ажурирањето на Spider-Man 2. Датотеките пронајдени во неодамнешното протекување на Insomniac, исто така, навестуваат дека би можело да се работи DLC на тема Буба. Но, студиото не потврди ништо за тој DLC.

Insomniac Games објави бесплатен пробен период за Marvel’s Spider-Man 2 оваа недела, достапен за преплатниците на PlayStation Plus Premium.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.