Првиот DLC контент на Atomic Heart

Atomic Heart доби трејлер за својот прв DLC контент. Atomic Heart е еден од хитовите на 2023 година кој што многумина го преспаа некако, и го игнорираа, но имаше голем импулс во неговото објавување. Некако играта беше ставена во сенка од други игри како Hogwarts Legacy. Како и да е, фановите се чинеше дека уживаат во играта поради нејзината естетика, но беа особено критични за работи како што е дијалогот кој беше малку препотентен. Сепак играта беше толку успешна што ќе добие втор ‘ветер во грб’ подоцна оваа година бидејќи тимот зад играта сега се движи кон DLC контент што треба да привлече играчи, односно да проба да врати голем дел од играчите, и да донесе нови играчи што не ја играа играта порано годинава.

Atomic Heart доби краток тизер за својот прв DLC контент, кој се чини дека е неименуван во моментов. Покажува многу елабориран и чуден објект што изгледа како нешто од приказната на Dr. Seuss. Во секој случај, не знаеме многу повеќе за ова DLC. Веројатно значи дека ќе добиеме уште неколку тизери пред последниот трејлер во наредните недели. Во секој случај, се надевам дека нема да помине долго пред да се вратам во овој свет!

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.