Overwatch 2: Doomfist нема да е веќе Damage карактер, од сега ќе биде во улога на Tank

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Doomfist, херој на штета во Overwatch, ќе ги заменува улогите во Overwatch 2, секогаш кога конечно ќе излезе.

Оваа вест доаѓа преку директорот на играта Overwatch 2, Арон Келер, кој најави дека Doomfist наместо тоа ќе стане тенк херој за време на неодамнешниот пренос, како што објави PC Gamer. Келер дури допре и некои детали во врска со оваа промена, вклучително и некои префрлувања на сетот на движење на Doomfist за да го направи Тенк.

Скокот на Винстон е повеќе за хоризонтално движење, додека скокот на Doomfist, како што е денес во Overwatch, е околу вертикална висина и како резултат на оштетување од удар. Звучи дека неговиот скок ќе биде посличен на оној на Винстон во Overwatch 2, што има смисла затоа што ќе му даде на Doomfist способност побрзо да постигне борбено сценарио и да направи одредена штета. PC Gamer известува дека Келер дополнително ја опишал тенковската верзија на Doomfist како „поодржлива“ со можности за „добро бегство“. За време на преносот, дизајнерот на главниот херој на Overwatch, Џеф Гудман, рече дека Doomfist „прави многу помалку штета“ како тенк отколку кога тој беше херој, но тој исто така рече дека денес, во затворената алфа на Overwatch 2, Doomfist е совладан и има потреба од нерф.

Ова е голема промена за Doomfist, која ги придружува поголемите промени што се случуваат во Overwatch 2, како промена на игра во 5v5. Бастион, исто така, ќе биде многу различен и во Overwatch 2. За повеќе за Overwatch 2, прочитајте за тоа како Blizzard ги „одвојува“ PvP и PvE искуствата на Overwatch 2.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

PlayStation претстави нов трејлер пред објавувањето на God of War Ragnarök.

Овој трејлер, насловен Myths of Midgard, нуди кратко резиме на епот на God of War од 2018 година. Во него глуми Felicia Day, додека таа ја раскажува досегашната приказна за Кратос и Атреус. Во текот на прераскажувањето, кое изобилува со навистина прекрасни уметнички дела, има и мали „изненадувања“ од Мимир што го знае сето тоа.

Има и нов блог за PlayStation кој ја детализира приказната, иако се разбира сето тоа завршува пред да започне Рагнарок. God of War Ragnarök треба да излезе во среда, 9-ти ноември и за PlayStation 4 и PS5.

Пред ова издание, Sony ги детализираше различните изданија што играчите ќе можат да ги добијат. Ова го вклучува и Jotnar Edition, чија цена е 230 долари. За ова, ќе добиете многу фенси физички предмети и дигитален код за играта – но без диск. Како што, за жал, стана норма, сепак, веќе го искористуваат ентузијазмот на обожавателите за серијата God of War, со ограничено издание на верзии на God of War Ragnarök кои се појавуваат на сајтови како што е eBay за повеќе од двојно повисока цена од малопродажбата.