Insomniac Games работат на трета AAA PlayStation 5 ексклузива

Покрај тоа што полека се завршува развојот на Marvel’s Spider-Man 2 и за некој месец треба да ја видиме и повторно да играме како Паркер и Мајлс (веројатно и повеќе други), Insomniac Games работи и на претходно најавената ексклузива за PlayStation 5 – Marvel’s Wolverine. Меѓутоа, ако сакаме да веруваме во новите информации кои доаѓаат од самото студио, во развој е и трета AAA игра која што се уште не е најавена и не знаеме многу инфорамции околу неа. Но најголемите претпоставки е дека се работи на уште една Marvel игра, и фановите имаат многу очекувања како IronMan, Doctor Strange, Hulk и многу други јаки фаци од франшизите на Marvel. Но може да е или некое ново IP или веќе постоечко IP.

Оваа информација ја откри Erin Eberhardt, клучната проектна личност на Insomniac која претходно работеше во Activision Blizzard. За време на нејзиното интервју за Универзитетот Full Sail, таа зборуваше за нејзината прва година во Insomniac, како и за нејзиното искуство за време на нејзиниот петгодишен престој во Sony, но исто така го допре и тој познат нов мистериозен проект. Иако не откри никакви конкретни детали поврзани со тоа, таа напомена дека тимот од Insomniac во моментов експериментира со своите технички карактеристики.

Се уште не е познато за каква игра би можело да станува збор. Но, постојат неколку можни опции. Тука е, пред се, новата Ratchet & Clank и претходно споменатата мултиплеер игра за која претходно се шпекулираше, но за која долго време не се зборува. Секако, постои можност да е и нова IP.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)