EA изработуваат Open-World Single-Player – Black Panther игра

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

EA, наводно, е најновото студио што добило делче од акциите на Марвел, а новите тврдења сугерираат дека моментално се работи на нова игра, со отворен свет базирана на серијата Black Panther. Тоа го вели новинарот Jeff Grubb, кој зборуваше како дел од стримот Game Mess Mornings на Giant Bomb‘s, тврдеше дека проектот ќе биде наслов само за еден играч, а целта на EA е да се надоврзе на успехот на добро прифатената игра издавачот и креаторот Respawn – Jedi: Fallen Order. И наскоро нормално Jedi: Survivor.

Иако деталите се неизбежно ограничени во овој момент, се вели дека насловот е во „многу ран развој“ – Grubb тврдеше дека основната премиса е дека играчите ќе треба да завршат различни предизвици во обид да станат новиот Black Panther, по смртта на сегашниот. Сегашниот, тој што умира веројатно е T’Challa но не мора да значи..

ЕА, наводно, играта за сега ја нарекува Project Rainier. Иметно веројатно е земено од Mount Rainier од Washington. Тоа е релевантно бидејќи тимот што се справува со неговиот развој се вели дека е новото студио на EA во Сиетл, предводено од поранешниот шеф на Monolith Productions, Kevin Stephens.

Stephens – кој ги надгледуваше сличните на Middle-earth: Shadow of Mordor и Middle-earth: Shadow of War за време на неговото време во Monolith – се приклучи на EA минатиот мај. Во тоа време, беше потврдено дека неговото студио ќе работи на нова акциона авантура со отворен свет, која очигледно убаво се усогласува со ова!

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Има околу 221 милион претплатници на Netflix, но само 1,7 милиони всушност се заинтересирани со игрите на услугата за претплата на дневна основа. Да се стави тоа во перспектива, тоа е помалку од еден процент од корисниците.

Според Apptopia (преку CNBC), понудите за игри на Netflix биле преземени само 23,3 милиони пати од навлегувањето на компанијата на овој пазар. Ова може да биде затоа што самите игри не доаѓаат како дел од самата главна апликација Netflix. Наместо тоа, додека игрите се достапни само за претплатниците, сите тие треба да се преземат одделно од продавницата за апликации.

Претходно оваа година беше објавено дека Netflix изгубиле речиси милион претплатници во период од три месеци. Компанијата сè уште бара да ја зголеми својата понуда за игри, а можеби и да донесе уште некои претплатници, со двојно зголемување на сегашната понуда на игри на 50 наслови до крајот на оваа година. Дел од нејзината стратегија да го направи ова вклучува стекнување на нови студија, како што се Next Games (инвеститорот зад мобилниот RPG Stranger Things: Puzzle Tales) и развивачот на Oxenfree Night School.

На друго место во вестите, компанијата објавува ТВ адаптации засновани на бројни франшизи за видео игри. Тука спаѓаат слабо прифатените серии на Resident Evil и претстојното издание на Cyberpunk: Edgerunners.