Avatar: Frontiers of Pandora на Ubisoft е одложена

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Avatar: Frontiers of Pandora, филмското поврзување на Ubisoft од развивачот на The Division, Massive Entertainment, е одложено. Не многу али секогаш е лошо кога нешто ќе се одложи.

Играта сега ќе излезе во „2023-24“, потврдија попладнево Ubisoft, како дел од својот прв квартал од финансиските резултати за 2022 година. Ова навидум значи враќање назад кон следната финансиска година на издавачот, што значи дека нема да го видиме Avatar сега дури по 31 март 2023 година.

Ubisoft претходно ја подготви играта за лансирање подоцна оваа година, веројатно заедно со пристигнувањето на многу одложеното, иако не многу очекуваното продолжение на филмот „Avatar 2“ на Џејмс Камерон, „The Way of Water“, кој ќе се појави во кината на 16-ти декември.

Уште три филмски продолженија се исто така на мапа, за прикажување до декември 2028 година… Ќе не убијат наредниве неколку години со тие филмови, но сите знаеме дека ќе направат милијарда спин-офи кои ќе бидат серии, анимирани, стрипови, книги и многу други глупости. Подобро кажано Џејмс џабе е толку бесен за новите филмови, ќе го утепаат.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Има околу 221 милион претплатници на Netflix, но само 1,7 милиони всушност се заинтересирани со игрите на услугата за претплата на дневна основа. Да се стави тоа во перспектива, тоа е помалку од еден процент од корисниците.

Според Apptopia (преку CNBC), понудите за игри на Netflix биле преземени само 23,3 милиони пати од навлегувањето на компанијата на овој пазар. Ова може да биде затоа што самите игри не доаѓаат како дел од самата главна апликација Netflix. Наместо тоа, додека игрите се достапни само за претплатниците, сите тие треба да се преземат одделно од продавницата за апликации.

Претходно оваа година беше објавено дека Netflix изгубиле речиси милион претплатници во период од три месеци. Компанијата сè уште бара да ја зголеми својата понуда за игри, а можеби и да донесе уште некои претплатници, со двојно зголемување на сегашната понуда на игри на 50 наслови до крајот на оваа година. Дел од нејзината стратегија да го направи ова вклучува стекнување на нови студија, како што се Next Games (инвеститорот зад мобилниот RPG Stranger Things: Puzzle Tales) и развивачот на Oxenfree Night School.

На друго место во вестите, компанијата објавува ТВ адаптации засновани на бројни франшизи за видео игри. Тука спаѓаат слабо прифатените серии на Resident Evil и претстојното издание на Cyberpunk: Edgerunners.