Новости

Во изработка е Triple-A Unreal Engine 5 Dungeons & Dragons Игра

Во подготовка е нова голема Dungeons & Dragons игра од Invoke Studios, ребрендираниот развивач на Dungeons & Dragons: Dark Alliance порано позната како Tuque Games. Проектот го води Dominic Guay, 20-годишен ветеран на Ubisoft, кој работеше на Splinter Cell пред да стане сениор-продуцент на Watch Dogs и неговото продолжение. Сопственикот на Invoke и издавачот на

Прочитај повеќе
Игрици

Funko најавија нова AAA игра

Funko објави на San Diego Comic-Con 2022 дека се здружи со развивачот 10:10 Games за да направи AAA видео игра, првата видео игра со таа големина и обем во историјата на Funko. Имаше многу видео игри на Funko во минатото, но тие беа главно помали и на мобилни уреди и слично. Спротивно на тоа, новиот

Прочитај повеќе
Новости

EA изработуваат Open-World Single-Player – Black Panther игра

EA, наводно, е најновото студио што добило делче од акциите на Марвел, а новите тврдења сугерираат дека моментално се работи на нова игра, со отворен свет базирана на серијата Black Panther. Тоа го вели новинарот Jeff Grubb, кој зборуваше како дел од стримот Game Mess Mornings на Giant Bomb‘s, тврдеше дека проектот ќе биде наслов

Прочитај повеќе