Колекцијата на Final Fantasy Pixel Remaster Пристигнува на 19 Април

Square Enix објави дека серијалот и колекцијата Final Fantasy Pixel Remaster ќе биде објавена за PS4 и Nintendo Switch на 19 април!

Што е FINAL FANTASY Pixel Remaster?

Првите шест игри од FINAL FANTASY се ажурирани со прекрасна нова 2D пикселна графика дизајнирана да изгледа одлично на HD дисплеи, преуредени саундтракови надгледувани од оригиналниот композитор Nobuo Uematsu и подобрени карактеристики на игра, вклучувајќи модернизиран кориснички интерфејс, опции за автоматска битка и многу повеќе.

Првично објавени на PC и мобилни во 2022 година, игрите сега доаѓаат на PS4 и Nintendo Switch. Тие ќе бидат достапни за купување дигитално, или одделно или како колекција што ја содржи FINAL FANTASY I – VI.

Што можете да очекувате од верзиите за конзоли?

Верзиите PS4 и Switch на овие игри имаат извонредни карактеристики што ги прават уште попријатни за играње од порано. Тие вклучуваат опција за:

  • Change soundtracks: The Pixel Remaster series features utterly superb new orchestral arrangements of FINAL FANTASY I – VI’s soundtracks. However, we know some of you may want to recreate the original experience of playing these games, so you’ll be able to switch between the original and rearranged soundtracks.
  • Change fonts: The console release of FINAL FANTASY I – VI gives you the option to switch between two different fonts: the default font and a new pixel-based font that recreates the feel of the original games.
  • Turn off random encounters: Sometimes you just want to explore in peace, so a feature in the Pixel Remaster games lets you turn off random encounters completely. This means you can roam the world without being harassed by monsters. That also means you won’t get stronger, so be careful how you use it…
  • Adjust experience: Speaking of getting stronger, want to speed things up a little? Boost features let you adjust the experience gained by up to four times. Perfect if you want an easier run through the games.

Сите овие карактеристики се, се разбира, опционални, но тие значат дека играчите од сите типови – од оние кои ги играле оригиналите до оние кои никогаш порано не играле класична игра FINAL FANTASY – можат одлично да се забавуваат со овие шест прекрасни авантури.

Кои игри се дел од FINAL FANTASY Pixel Remaster?

За оние кои не ги доживеале овие неверојатни игри на PC и мобилен, серијата FINAL FANTASY Pixel Remaster ја содржи FINAL FANTASY I до FINAL FANTASY VI, давајќи им шанса на фановите повторно да ги доживеат некои од најомилените RPG’s на сите времиња на начин кој совршено го доловува духот на тие оригинални игри.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата