Gearbox официјално се под водство на Take-Twо

Нешто повеќе од два месеци по првото објавување на договорот, Take-Two Interactive и Embracer Group официјално го завршија трансферот и продажбата на на Gearbox Entertainment.

На 28 март 2024 година, Embracer Group AB („Embracer“) склучи договор за продажба на Gearbox Entertainment на Take-Two Interactive Software, Inc. Сите услови за трансакцијата сега се исполнети, а трансакцијата е затворена денеска.

Ова е извештај за медиумите испратен од Embracer Group

Договорот предвидува дека Embracer продале 8,32 милиони во Б акции по цена од 9,56 долари за да подмири „одредени обврски за заработка“. За покривање на обврските за заработка кон Lost Boys Interactive, издадени се дополнителни 2,08 милиони B акции по цена од 7,66 $ по акција. Како дел од договорот, Embracer доби 460 милиони долари во новоиздадени акции на Take-Two Interactive.

Потсетување дека оваа зделка ги вклучува Gearbox Software, Gearbox Montreal и Gearbox Studio Quebec сите кои ќе бидат наменети за Take-Two Interactive заедно со франшизите Duke Nukem, Borderlands и Tiny Tina’s Wonderlands, меѓу другите. Embracer го задржува поранешниот Gearbox Publishing San Francisco, кој сега е Arc Games.

МАРКЕТИНГ

Тагови:

Спорели на:

About The Author

Сакате вашата игра да биде прикажана за време на Gamescom Opening Night Live (ONL)? Тоа може лесно да се договори и направи, и почетната цена запонува од $288.000 па се нагоре.

Оваа информација за првпат беше фатена од TechRaptor, и многу медиуми брзо ја пренесоа веста. Тоа е максималната цена и доаѓа со место од 120 секунди на емитувањето. Сакате помалку време, тоа е малку поевтино, но не многу. Погодок од 90 секунди чини 234.000 долари, 60 секунди околу 179.600 долари, и 30 секунди ќе ви одземат приближно 125.000 долари.

Ако не сакате да потрошите толку многу на отварањето, можете да ја добиете вашата игра на пред-шоуто. Сепак, сè уште е прилично скапо. За хит од 120 секунди на предшоуто, чини приближно 144.226 долари. За 90 секунди, ќе чини околу 117.000 долари, 60 секунди околу 90.000 долари, и за само 30 секунди, сè уште е 62.500 долари.

Сепак, и покрај високата цена, студијата не се чинеше дека се исклучени бидејќи местата на главната емисија од Gamescom ONL се распродадени. Сепак, сè уште можете да резервирате за пред-шоуто.

И иако за некои може да биде изненадување, овие цени не се ништо ново. За Summer Game Fest оваа година, наводно чинел 250.000 долари за само една минута. Ако сакавте повеќе време, на пример 2,5 минути, гледавте да потрошите над 500.000 долари.

Не се верува дека секој натпревар треба да се плати. Бидејќи некои од помалите инди игри што се прикажуваат за време на овие преноси веројатно немаат буџет да си дозволат толку голема цена. Сепак, сè уште е нешто да се видат цените поврзани со вакво шоу.

GG LFM

W00t w00t? GG ис лукинг фор мор!​
Стани дел од тимот на GG.MK!

GG ЛОВЦИ НА ТРОФЕИ

покажете го пленот

Претплати се на нашата мејлинг листа

Нема спам, нема замарање!
Само гејминг!