Новости

Embracer Group ги продаде Gearbox Entertainment на Take-Two Interactive

Gearbox Entertainment имаат нов сопственик бидејќи Embracer Group само што го продаде студиото на Take-Two Interactive за 460 милиони долари. Сите тие милиони долари ќе бидат исплатени во целост како новоиздадени акции на Take-Two. Како дел од продажбата, Take-Two ќе добие Gearbox Software, Gearbox Montreal и Gearbox Studio Quebec. Од гледна точка на игри, компанијата

Прочитај повеќе
Колумна

Take-Two и 2K се тужени поради лажните микротрансакции во нивните игри и Кражба при Онлајн плаќања

Take-Two Interactive и 2K Games се соочуваат со колективна тужба поради бришење и губење на купените валути и микротрансакции во играта. Тоа се случува кога играта или услугата прекинува да се користи. Доколку играте Online и потоа се исклучи конзолата, работите кои што биле купени онлајн се губат целосно. Тужбата (како што забележа Axios) ја

Прочитај повеќе
Новости

Netflix сакаат да ја купат франшизата Grand Theft Auto

Во новиот извештај на Wall Street Journal е наведено дека Netflix е во преговори со Take-Two Interactive и Rockstar Games за купување на лиценцата за поседување на правата за GTA. Односно сакаат играта да биде на нивната платформа во иднина. Според Wall Street Journal и нивните извори го добивме следново. „Они (Netflix) разговараа за плановите

Прочитај повеќе
Игрици

Ги дознавме двата главни актери за GTA 6

Актерите за протагонистите на Grand Theft Auto VI можеби се откриени по неодамна објавената снимка. Rockstar Games има историја на создавање неверојатно иконски протагонисти на видео игри. Tommy Vercetti, John Marston, Arthur Morgan, Trevor Phillips, Niko Bellic и многу повеќе ги сочинуваат некои од најдобрите протагонисти во игрите, но речиси сите ги играа непознати актери

Прочитај повеќе
Новости

Нова Lord of the Rings игра пристигнува од Private Divison и Weta

Нова игра Lord of the Rings ќе биде објавена од Private Division во соработка со Weta Workshop. Деталите за самата игра се непознати, иако ќе биде сместена во универзумот на Middle-Earth според Толкеновите новели. Private Division е дел од Take-Two Interactive и претходно ги објави Kerbal Space Program, Ancestors: The Humankind Odyssey и Obsidian’s The

Прочитај повеќе