Фестивалот за Јапонска Култура Нихон-Џи – VOL.2 “Неонски Бранови”

Минатата година Скопје и Македонија беа изненадени од тоа каков прекреасен Фестивал беше креиран од страна на Млади ентузијасти кои што се големи љубиели на Јапонија и Јапонската Култура. Јапонската култура е нештото кое го има освоено целиот свет и целата нивна култура е распространета насекаде на секаков начин. Нема некој на светов што немал некаков допир со јапонската култура.

Минатата година на фестивалот сите присутни можеа да се запознаат повеќе со јапонската култура во аспект на литературата, поезијата, кинематографијата, музиката, врвната архитектура, познатите боречки бештини, уникатната технологија, модата, гастрономијата, тоа што најмногу го знаеме – Аниме и Манга, и уште многу други прекрасни работи. Минатата година беше многу општа тематика, имаше од се по нешто за секого, и оваа година ќе биде исто така, само разликата е што оваа година Фестивалот има многу добра тематика … “Неонски Бранови“.

Јапонија е земја на неонот, светлечките реклами, постојаната гужва измешана со звучи од висока технологија. Кога мислиме на Јапонија мислиме на дисциплина и точност, одговорнот и перфекционизам. Се среќаваме со тоалетни школки кои зборуваат, брзи возови кои не доцнат ни секунда, весели квартови со анимирани ликови, дронови кои вршат достави. Но сето тоа е незабележително и природно споено со расцветани дрвја, храмови стари илјадници години, спори и тивки традиционални филозофии и начини на однесувања што исцртува една уникатна слика на една скоро вонземска култура. Тоа е слика која предизвикува восхит и вчудоневиденост помешана со надеж за високоразвиено човештво, кое може да функционира.

Зашто брановите се најприродното нешто, брановите означуваат движење, промена, раширување, пренесување. Светлината се раширува со бранови, звукот се пренесува преку бранови, културата се шири преку бранови. Брановите се она што ги поврзува природата и технологијата, уметноста и човекот. Фестивалот треба да претставува рефлексија на јапонското културно влијание во Mакедонија. Мешавина од традиција и технологија. Прецизност, одговорност и дисциплина во работењето, и прифаќање на новите технолошки текови без предрасуди. Бранот претставува ред во хаосот кој е случаен, но намерен. Овој фестивал е спојување на различностите и спротивностите под една заедничка цел за соработка и солидарност.

Извадок од нивниот сајт за Nihon-Ji Vol. 2 – Japan.net.mk

Ние како GG.MK сме најмногу задоволни и фанови од тоа што на фестивалот ќе има дел кој што ќе е целосно фокусиран на Гејмингот и Друштвените игри! За сега има само дел од најавените игри кои што ќе ги видиме на Фестивалот. Ќе може да се сретнеме со Pokémon Go PvP турнир, од друштвени игри ќе ја имаме фамозната Yu-Gi-Oh! и за луѓето кои што сакаат да се тепаат, виртуелно не во живо, ја имаме Guilty Gear – Strive каде што луѓето сигурно ќе врескаат! За сите игри отворени Forms и можете да се пријавите веднаш.

За фестивалот оваа година да биде многу поголем од тоа што беше лани и да се пласира на многу сериозно ниво, Japan.net.mk решија оваа година да биде “Од Фанови за Фанови” со тоа што секој од вас може да донира финансии за овој фестивал да помине многу сериозно! Сите донации можат да се прават на Ecrowd сајтот -> ДОНИРАЈ

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата