Колумна Еспорт

Турнири во Guilty Gear, sNES Dragon Ball Z и Yu-Gi-Oh! на Нихон-џи 2.0

Загрејте ги Џојстиците и Картите Неформалната организација Japan@mk и оваа година одвојува значително внимание и простор во својата подобрена и побогата програма за гејминг делот кој е особено привлечен за младата публика! Па и за старите фанови да тепачките игри и нормално една од најпопуларните игри со карти – Yu-Gi-Oh! На второто издание на Нихон-Џи

Прочитај повеќе
Колумна

Фестивалот на Јапонската Култура “Нихон-Џи” оваа година во “Мала Станица” на 27ми мај

Неонските Бранови доаѓаат во Скопје Дали сте загреани за уште една година помината со фестивал каде што Јапонија и Јапонската Култура доаѓа директно во Скопје?! За прв пат, минатата година, домашната публика од сите генерации беше раздвижена од дебитното издание на еден поинаков фестивал, налик на светските субкултурни конференции. Младите ентузијасти и љубителите на Јапонија и целата

Прочитај повеќе
Колумна

Фестивалот за Јапонска Култура Нихон-Џи – VOL.2 “Неонски Бранови”

Минатата година Скопје и Македонија беа изненадени од тоа каков прекреасен Фестивал беше креиран од страна на Млади ентузијасти кои што се големи љубиели на Јапонија и Јапонската Култура. Јапонската култура е нештото кое го има освоено целиот свет и целата нивна култура е распространета насекаде на секаков начин. Нема некој на светов што немал

Прочитај повеќе