Новата MMORPG игра “Soulframe” од креаторите на Warframe го доби првиот гејмплеј

Доколку се сеќавате на деновите кога се уште постоеше пандемијата, девелоперите од Digital Extremes ја најавија следната игра на која што работат, која што нормално не е Warframe, се работи за играта “Soulframe“. Бесплатна Фантази MMORPG игра. Иако тогаш беше најавено каква тематика ќе биде играта, и ни беа претставени неколку концепт дизјани, денес на TennoCon 2023 беше пуштен еден убав и голем гејмплеј!

Развојот на Soulframe го води поранешниот креативен директор на Warframe, Џеф Крукс (Ребека Форд ја презеде улогата на Warframe, движејќи го sci-fi шутерот во прекрасна нова насока во последните неколку години) и ги носи играчите во свет кој, како беше објаснето за време на неговото првично откривање, е „малку лут поради тоа што му е направено“ (изјава од Џеф Крукс).

Овие данџени на крајот се појавуваат за време на 30-минутното откривање на играта на Soulframe, но прво добиваме потемелен увид за тоа како се одвива дејството на Soulframe. Насловот е опишан како “Мirror Universe на Warframe“.

Барем во првите неколку години од својот живот, Soulframe ќе се одвива на единствена, голема отворена област позната како Midrath Island – а откривањето на играта на Digital Extreme ни дава прв соодветен поглед на неговиот амбиент, водејќи ги играчите низ прекрасна , сончева шума, зраци од сончева светлина и нежни магли што ја оживуваат бујната околина.

По малку талкање, разгледување на знаменитостите и разговор со лик кој ќе служи како еден вид одамна мртов водич на предците (што е многу интересен концепт кој што потсеќа на Souls универзумот) – добиваме вкус на меле борбата во срцето на акцијата на Soulframe, каде што главниот начин на борба е мечот и одреден дел магии.

Играчите на почетокот ќе можат да ослободат близок NPC како бубачка по име Avakot, кој има неколку зборови да сподели за потенцијалната потрага. Но, прво, има брз увид во друг елемент аналоген на Warframe.

Забележително, сите данџени содржат души скитници кои функционираат како нешто како привремени модификатори на способноста за предизвикот што претстои – овде добива форма на огнен меч кој лесно работи на непријателите додека подземната патека продолжува да открива.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.