Следните Assassin’s Creed игри ќе бидат во Иднината

Изгледа дека франшизата на Assassin’s Creed зема драстичен пресврт со својата приказна да се движат што повеќе во модерното време па до степен во иднината.

Првите детали за промената за приказната за движење во Модерен Ден првпат се појавија на интернет пред 2 недели, при што YouTube-рот Sliderv2 прикачи неискористено аудио од базата на податоци на Assassin’s Creed Mirage. Ако видео снимката е легитимна, тоа сугерира дека приказната за модерниот ден би можела да се движи во далечната иднина.

Двајца неименувани оператори на Animus го нарекуваат 21 век како „античка историја“, што имплицира дека разговорот се одвива во далечна иднина. Дополнително, се споменува и „Големата промена“, која се чини дека се случува некаде во 21 век. Иако Ubisoft не ја коментираше легитимноста на аудиото, она што го прави попривлечно е тоа што снимката е под кодното име „Neo“, што е Assassins’s Creed Hexe, наместо Aassassin’s Creed Red што е следно за објавување.

Зборувајќи со анонимни извори на аудиото, медиумот Insider Gaming дозна дека приказната за „Модерен ден“ сега речиси сигурно ќе биде поставена во иднина. Претходно, игрите на Assassin’s Creed беа поставени во нивните соодветни години на издавање за нивната приказна за Модерен ден, а како што е Assassin’s Creed Valhalla, на пример, во 2020 година. Иако Insider Gaming не можеле да ја потврдат легитимноста на аудио снимката за Hexe, дознаа дека Assassin’s Creed Red ќе има значајни делови од својата приказна за модерниот ден сместена во последната деценија на 21 век (2090-2099). Како таква, Abstergo Industries ќе добие сосема нова екипа на ликови за играчите да ги истражуваат.

Како што откри потпретседателот и извршен продуцент на Assassin’s Creed, Marc-Alexis Côté, приказната сега ќе се раскажува преку Infinity – Идниот HUB за игри на Assassin’s Creed. Од Infinity, играчите ќе можат да пристапат до игри како Codename Red и Codename Hexe, како и да ја поминат приказната „Modern Day“.

Сигурно има повеќе прашања отколку одговори во оваа фаза, но со оглед на тоа што приказната за модерниот ден добива критики за своето збунувачко време, приказната која оди во далечната иднина изгледа како загарантиран начин да се даде слобода за поставување на наративот и насоката. Кој знае, можеби „Големата промена“ се однесува на Assassin’s Creed Red и неговата поставка за Модерен ден од 2090 до 2099 година, која убаво ќе ја постави приказната за модерниот ден за Assassin’s Creed Hexe.

МАРКЕТИНГ

Тагови:

Спорели на:

About The Author

Џокерот од Флорида, кој навидум инспирираше лик прикажан во трејлерот за на GTA 6, бара 2 милиони долари од Rockstar Games за неговото искористување, и тоа што му го украле целиот карактер кој што он сам си го градел.

Во видеото објавено на социјалните мрежи, „вистинскиот“ Џокер ги повтори своите размислувања од неговото претходно видео. Тој покажа кон ликот од играта рамо до рамо со негова слика, повторувајќи постојано дека е јасно од кого е инспириран тој лик.

“We gotta talk GTA, or not you guys gotta give me a million or two,” he said in the video.

“Holla at me GTA. Rockstar Entertainment.”

Дури и ако има шанси да добие пари од Rockstar, тоа е многу малку веројатно. Rockstar лесно може да тврди дека ликот во играта е пародија. Има и случај кога актерката Lindsay Lohan се обиде да ги тужи Rockstar, тврдејќи дека ликот на девојка во GTA V се базира на неа.

Тој случај на крајот беше отфрлен откако судијата Eugene Fahey изјави: “„Уметноста и реалниот живот не треба да се споредува. Доколку во игра имаме рендер од некој карактер не значи дека тоа е инспирано од реалниот живот”.

Rockstar не ги коментираше барањата на Џокерот од Флорида, и најверојатно нема да ги коментира во никакво официјално својство… Нормално дека не се будали за да го направат тоа…