Акциониот Roguelite Realm of Ink пристигнува на ПЦ и Конзоли

Кинескиот издавач 663 Games и девелоперите Leap Studio и Maple Leaf Studio ја објавија неверојатната акциона Roguelite игра Realm of Ink за конзоли и PC (Steam). Специфичните конзоли не беа објавени. Ќе биде лансирана во 2024 година.

Еве преглед на играта, од 663 Games:

During the hunt for a cunning Fox demon, the heroine and expert swordsperson Red, discovers that she is a fictional character within the short story collection called Realm of Ink. Only by unlocking the dark secrets of the Book Spirit will Red discover the truth of her existence and defy her fate.

The story unfolds in a virtual realm called “Realm of Ink,” where inhabitants unknowingly exist as mere fabrications within a fictional world. Controlled by the mysterious Book Spirit, they obediently follow predetermined fates, oblivious to their cyclical lives.

In the Realm of Ink, the puppets awaken—you will initially play as the swordsperson Red before progressively unlocking other characters. With the help of the ancient Scriptbound Fox and the immortal power of the mysterious Fox Blood, you will defeat four Bosses to reclaim your own destiny. During the journey, the long-lost Ink Gems are rediscovered and the truth of the Book Spirit is gradually revealed. Soon, Red and others discover that they are just fictional characters in the Realm of Ink. Everything seems to be destined: the old world will collapse while a new world is forming, and the awakened spirits will reshape their true selves amidst countless cycles of destruction.

Клучни карактеристики

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Џокерот од Флорида, кој навидум инспирираше лик прикажан во трејлерот за на GTA 6, бара 2 милиони долари од Rockstar Games за неговото искористување, и тоа што му го украле целиот карактер кој што он сам си го градел.

Во видеото објавено на социјалните мрежи, „вистинскиот“ Џокер ги повтори своите размислувања од неговото претходно видео. Тој покажа кон ликот од играта рамо до рамо со негова слика, повторувајќи постојано дека е јасно од кого е инспириран тој лик.

“We gotta talk GTA, or not you guys gotta give me a million or two,” he said in the video.

“Holla at me GTA. Rockstar Entertainment.”

Дури и ако има шанси да добие пари од Rockstar, тоа е многу малку веројатно. Rockstar лесно може да тврди дека ликот во играта е пародија. Има и случај кога актерката Lindsay Lohan се обиде да ги тужи Rockstar, тврдејќи дека ликот на девојка во GTA V се базира на неа.

Тој случај на крајот беше отфрлен откако судијата Eugene Fahey изјави: “„Уметноста и реалниот живот не треба да се споредува. Доколку во игра имаме рендер од некој карактер не значи дека тоа е инспирано од реалниот живот”.

Rockstar не ги коментираше барањата на Џокерот од Флорида, и најверојатно нема да ги коментира во никакво официјално својство… Нормално дека не се будали за да го направат тоа…