Новиот PlayStation 5 Pro контролер од Razer со бизарна цена

Гејмерите и корисниците кои имаат PlayStation 5 наскоро ќе имаат нова алтернатива на DualSense контролер, сега кога Razer го откри својот најнов контролер: Razer Wolverine V2 Pro. Контролерот е лиценциран од PlayStation и е наменет да се користи нормално на PlayStation 5, но ќе может да го користите и на PC. Контролерот може да се пофали со неколку карактеристики и потенцијал за прилагодување што на прв поглед го прави контролерот да биде достоен конкурент за сите Pro контролери за PlayStation 5.

Со контролерот се влучени Thumbsticks што може да се заменуваат врз основа на луѓе кои сакаат да користат повисоки или пониски. Дополнително има Thumbsticks кои што се повеќе испакнати или влабднати, карактеристика што стана стандардизирана кога станува збор за овие видови контролери. Razer Wolverine V2 Pro исто така располага со активирања на тригерите кои што им даваат на корисниците да го намалата растојанието на патување секогаш кога играте нешто како FPS или друга игра што бара брзи дејства.

Има и дополнителни копчиња, но можеби малку повеќе отколку што очекуваат сопствениците на PS5. На задната страна на контролерот има два тригери сегментирани во две копчиња на секој тригер како што е илустрирано во видеото на контролерот. Секое од тие четири копчиња може да се конфигурира на различни опции, но има и две дополнителни копчиња од страните на контролеот. Тие се наоѓаат покрај LB и RB, што значи дека ќе треба да ги достигнете за да ги притиснете двете дополнителни копчиња. Доколку некој ги користи и тие можеби навистина ќе ви помогнат, но шансите никогаш да не ги користите се високи.

Околу целиот контролер има Razer Chroma RGB светла кои можат да се конфигурираат преку апликацијата на Razer, велат од компанијата. Тоа е истата апликација каде што ќе ја променита целата конфигурација на секое копче. Нормално не може да се Razer продукт а да нема Chroma RGB.

Едно нешто што контролорот не вклучува е функцијата за вибрации. Објаснувајќи го неговото отсуство, Razer изјави дека ова е наменето да биде конкурентен контролер, а вибрациите „не се карактеристика што вообичаено се користи во конкурентни поставки бидејќи може негативно да влијае на прецизноста при играње игри за кои е потребно попрецизно насочено внесување“.

Како што е случај со кој било од овие премиум контролери, Razer Wolverine V2 Pro не е евтин контролер и не е за секој… Контролерот ќе чини $249.99 и може да се направи Pre-Order на страницата на Razer, каде што се вели дека испораката ќе започне на 31 декември.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата