XBOX Series X со големина на фрижидер

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Уште одма да кажеме, за да не се меша со вистинскиот Xbox Series X фрижидер од Microsoft, инженерот и YouTuber Michael Pick изгради џиновски, работен Xbox Series X со големина на фрижидер. Во видеото поставено во понеделникот кое го документира процесот на изградба на џиновската конзола, Pick вели дека масивниот систем е висок над 6,82 стапки (2.07 метри) и широк 3,41 стапки (1 метар) – и тежи околу 120KG

Иако во суштина тоа е само дрвена рамка и куќиште за официјалната конзола на Microsoft Xbox Series X, системот – кој беше дониран на Центарот за развој на млади и тинејџери на YMCA во Атланта, Џорџија – беа потребни неколку недели за да се изгради. Според видеото на Pick, најпредизвикувачкиот дел од конструкцијата беше исправањето на закривениот врв на конзолата, за што беа потребни неколку недели и „[навистина] помага оваа градба да оживее иако никој нема да го види врвот“ бидејќи е толку висока.

Изградбата вклучува и неколку измени на официјалниот дизајн, како што се дополнителни порти за задна врска и други детали на врвот. Кога е вклучена, џиновската рамка испраќа сигнал до Xbox Series X внатре, кој испраќа сигнал до микроконтролерот Arduino, кој потоа му кажува на моторот да ја вклучи вистинската конзола внатре. (Минатата година, Пик направи уште една работна љубопитност, Nintendo Switch со големина на чудовиште.)

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

It’s Game Boy Morbin’ Time! Во новото видео, YouTube-рот Wulff Den го стави Morbius на Game Boy Color „поради некоја причина“, со долг и досаден процес кој сепак можеби беше попријатен од реалното гледање на “најдобриот филм” Morbius. Ако ова ви звучи познато, можеби се сеќавате кога истиот YouTube-р го стави Tenet на Nolan на Game Boy Advance, иако тоа време беше инспириран од нешто специфично: инсистирањето на режисерот на Tenet да се гледа на „најголемиот можен екран. „ и покрај тоа што беше пуштен во почетокот на пандемијата, кога повеќето гледачи на филмови не беа подготвени да одат во кината.

Додека тој пат, Wulff Den се пошегува дека го ставиле филмот на Game Boy „за инает“, овој пат YouTube-рот признава дека го направиле Морбиус само „поради некоја причина“.

Со Tenet, Wulff Den го распореди преку пет GBA касети, од кои секоја содржи околу половина час видео со 6 фрејмови во секунда со резолуција од 192×128. Иако Morbius не е ни приближно долг како Tenet, дополнителната компресија потребна за филмот да се вклопи во касетите Game Boy Color од 4 MB значеше дека Morbius зеде 36 касети. Бидејќи тоа се многу празни касети, и никој нема да го гледа филмот на овој начин, тој направи само 3 од 36-те кертриџи.

“The original plan was to put Dune on a Game Boy Color cartridge, becasue the director of that film said some similarly-dumb stuff about wanting people to go to the theater to see his film on as big a screen as possible.”

Bob Wulff

И по Dune, што е следното најдобро нешто? Морбиус, се разбира!