Hi-Fi Rush доаѓа на PS5 и Nintendo Switch, нема да е повеќе XBOX ексклузива

Една година откако беше пуштена во сенка на Xbox Series X|S и PC, Hi-Fi Rush се чини дека е подготвена за објавување на PlayStation 5 и Nintendo Switch.

Откритието доаѓа преку датамајнинг за податоци кои открија две нови дизајни на маици во датотеките на играта. Првата текстура е син дизајн кој гласи „I’m here Baby!“ со силуета која држи гитара во слична поза на Cloud од Final Fantasy. Вториот дизајн е сличен со „Rockout! Anywhere“, навидум алудирајќи на преносливоста на Switch.

Hi-Fi Rush пристигна на 25 јануари 2023 година буквално од ниакде од страна на Tango Gameworks. Играта доби широки пофалби и од критичарите и од играчите за нејзиниот уметнички стил, игра, саундтрак и многу повеќе. Во рок од два месеци од објавувањето, Hi-Fi Rush достигна над 2 милиони играчи. Надмина бројката од 3 милиони играчи подоцна во 2023 година.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Се појавија нови протекувања на кои се прикажани видео снимки од некои возила кои доаѓаат до Helldivers 2. Претходно оваа недела се појави протекување во кое беа прикажани машини кои доаѓаат во играта, кои се чини дека се дел од содржина која треба да дојде наскоро. Новото видео, објавено од GameOverDeo на YouTube, покажува нови возила, оружје и механизми со поголеми детали.

Разбирливо е дека, заедницата го спореди ова возило со возилото Warthog од Halo, кое се контролира како еден играч го вози, а друг пука со горната пушка. Во меѓувреме, други снимки ги прикажуваат механизмите во акција. Во моментов не е јасно кога новото ажурирање ќе дојде на играта, но еден член од студиото во несогласувањето на играта изјави дека механизмите биле „добро да почкаат некое време“, што сугерира дека тие би можеле да дојдат порано отколку подоцна.