Новости

World of Warcraft: Dragonflight пристигнува оваа година

Следната експанзија на World of Warcraft, Dragonflight, сега е достапна за преднарачки. Изненадување што повеќето играчи не го предвидеа доаѓањето, исто така е планирано да пристигне пред крајот на 2022 година. Четири различни изданија на Dragonflight се достапни за преднарачка: Standard издание од 50 долари, Heroic издание од 70 долари, Epic издание од 90 долари, […]

Прочитај повеќе
Новости

Warcraft Arclight Rumble, новата мобилна игра од Blizzard

Warcraft Arclight Rumble ги спојува хероите на Azeroth во Tower Defense Strategy Game Дел од светот на Warcraft ќе премине на нашите мобилни со играта Warcraft Arclight Rumble која што само што беше најавена од страна на Blizzard. Играта ќе биде брза и бесплатна TD Strategy, кој е направена за Android и iOS и треба […]

Прочитај повеќе
Новости

Пристигнува Warcraft Mobile

Do You Guys Not Have Phones Part.2 Компанијата Blizzard официјално ќе ја прикаже својата нова мобилна игра која ќе е сместена во светот на Warcraft на 3ти мај, настанот ќе започне во 19:00 “The Warcraft universe continues to capture imaginations across the globe with enlightening experiences and immersive gameplay, that are the foundation for World […]

Прочитај повеќе
Друштвени игри

Hearthstone продаваат карта за $25 и играчите не се задоволни

Пред една година, Blizzard додаде дијамантски картички на Hearthstone. Ниво над златната реткост, дијамантските картички се анимирани, иако инаку се исти како и обичната верзија на истите картички. Тие се козметика, и кога првпат беа претставени, можевте да ги набавите или со купување на експанзија или со собирање на сите легендарни картички од комплетот. Најновата […]

Прочитај повеќе
PC

The Jailer е победен на Mythic Difficulty после 277 мачни обиди

Трката да се биде првиот еснаф од World of Warcraft што ќе ја заврши последната рација на проширувањето на играта Shadowlands на најголема тешкотија конечно заврши, и беше мачна. Повеќето трки WoW Mythic World First траат околу една недела со речиси постојани обиди од врвните светски еснафи WoW. Тоа беше случај со двете претходни рации […]

Прочитај повеќе
Новости

Activision Blizzard повторно се удредни со тужба од работник кој што навотно бил сексуално вознемирен и дискриминиран

Activision Blizzard, кој веќе е вмешан во повеќе тужби од поранешни и сегашни вработени кои детално ги опишуваат сексуалното вознемирување, дискриминацијата на жените и другите маргинализирани групи и многу повеќе, беше погодена со уште една тужба. Оваа вест доаѓа по пат на Блумберг, кој известува дека компанијата зад франшизите како Call of Duty и World […]

Прочитај повеќе