Warcraft Arclight Rumble, новата мобилна игра од Blizzard

Warcraft Arclight Rumble ги спојува хероите на Azeroth во Tower Defense Strategy Game

Дел од светот на Warcraft ќе премине на нашите мобилни со играта Warcraft Arclight Rumble која што само што беше најавена од страна на Blizzard. Играта ќе биде брза и бесплатна TD Strategy, кој е направена за Android и iOS и треба да ја видиме во текот (пред крајот) на оваа година.

Во Warcraft Arclight Rumble, играчите ќе се борат со колекционерските Warcraft Minis карактерчиња. Мобилната игра сместена во светот на Warcraft ќе има „масовна кампања за секој играч“ исполнета со 70 мисии и главни PvP битки, велат Blizzard. На веб-страницата на играта се ветени повеќе режими, вклучувајќи ги Conquest, Dungeons, Raids и Co-Op.

Играчите ќе ја преземат контролата на мини дизајнирани тејблтоп карактерчиња, вклучувајќи ги и хероите како Jaina Proudmoore и Grommash Hellscream. Blizzard ветува над 65 Warcraft мини ликови од пет места, региони и армии што може да се играат: Alliance, Horde, Beast, Undead и Blackrock. Играчите ќе можат да ги левелираат своите херои и карактери, да отклучат нови и појаки абилитис/напади и ќе можат да учествуваат во неделни и месечни предизвици во Warcraft Arclight Rumble, вели Blizzard.

Заинтересираните играчи можат однапред да се регистрираат за Warcraft Arclight Rumble преку веб-страницата на играта и Battle.net.

Пред објавувањето на Warcraft Arclight Rumble, единственото мобилно присуство за Warcraft, франшиза која што е стара повеќе од 25 години, беше во Hearthstone.Hearthstone беше и се уште е бесплатна игра која што пристигна на iOS во април 2014 година, а за уредите со Android OS на крајот на истата година. Но, Hearthstone е игра со колекција на карти, сосема поинаква од акционото RPG искуство на World of Warcraft или стратегијата во реално време на првите три наслови на Warcraft. Дали ова ќе биде нешто слично како Hearthstone што ќе може целосно да се игра бесплатно но ако се сака ќе можете да купувате многу работи да бидете многу јаки? Сигурно да. Освен ако не одат со тоа дека навистина ќе мора малку повеќе да трошите пари.

Како мобилни игри во световите на Blizzard не смее да се заборави ни Diablo со играта Diablo: Immortal. Но, Diablo и Warcraft не се единствените франшизи на Blizzard што би можеле да добијат некои продолженија на мобилни, односно некои спинофи. Уште во 2018 година, ко-основачот на Blizzard и постар потпретседател Ален Адам го изјави следново:

“We have many of our best developers now working on new mobile titles across all of our IPs. Some of them are with external partners like Diablo Immortal. Many of them are being developed internally only, and we’ll have information to share on those in the future.”

“We have more new products in development today at Blizzard than we’ve ever had in our history, and our future is very bright.”

Blizzard co-founder and senior VP Allen Adham

Оваа година за Blizzard е дефинитивно напорна и премногу полна со најави. Во јануари, компанијата објави „сосема нова Survival Game која ќе доаѓа на PC и конзоли“ која беше проследена со откривање на бета тест за Overwatch 2 во март и нова експанзија за World of Warcraft, Dragonflight, во април.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.