Игрици

Street Fighter 6 пристигнува во 2023

Capcom обезбеди first-look на Street Fighter 6, кој ќе биде лансирана за PlayStation 4 и PlayStation 5 во 2023 година. Трејлерот ги прикажува Jamie, Luke, Chun-Li и Ryu како се вклучени во некои улични бобри па и во рингови во место кое наликува на New York. Интересно е како играва беше убаво најавена и прикажана […]

Прочитај повеќе
Поп-култура Xbox

Во припрема е Halo Cookbook од авторот на Destiny и Street Fighter книгите

Од авторот зад Destiny: Официјалниот готвач и Street Fighter: The Official Street Food Cookbook, доаѓа уште еден готвач на тема видео игри, оваа за Halo. Официјалниот Halo Cookbook: Recipes From Across The Galaxy излегува на 16 август, по цена од 40 долари за неговото издание со тврд корица и 20 долари за е-читачи. Книгата ќе […]

Прочитај повеќе
Новости

Street Fighter V го добива последниот голем Update

Последното големо ажурирање за Street Fighter V е најавено за 29-ти март. Според долгонајавуваниот план за игри на Capcom, ова ажурирање наречено „Definitive update“ ја носи најновата колекција на промени во балансот на карактерите и нивните потези. Според Capcom, надвор од балансирање, ова ажурирање носи филтер за засенчување ќелии и филтер за пиксели и неколку […]

Прочитај повеќе
Новости

Ryu, Chun-Li и Akuma од Street Fighter доаѓаат во Brawlhalla

Најпопуларните ликови на Street Fighter се вкрстуваат со борбената игра на Ubisoft за бесплатна игра Brawlhalla. Ryu, Chun-Li и Akuma од серијата Capcom пристигнаа во Brawlhalla како дел од најновиот настан „епски кросовери“ на играта. Покрај познатите борци, Brawlhalla воведе нов режим наречен Street Brawl, кој става вртење на Street Fighter во играта со здравствени […]

Прочитај повеќе