Игрици

Во изработка е Dragon’s Dogma 2

Беше долго чекање, но Capcom конечно објави дека работи на продолжение на култниот Fantasy RPG Dragon’s Dogma. Шпекулациите се шират во врска со продолжението на добро ценетата игра од 2012 година, само уште повеќе се влошија со одлуката на Capcom да биде домаќин на десетгодишнината. Токму во овој ретроспективен пренос во живо конечно беше објавена […]

Прочитај повеќе
Nintendo

Вториот стадум на Capcom Arcade е најавен за PC и конзоли

Capcom Arcade 2nd Stadium е официјално откриен и ќе има уште една колекција од 32 аркадни класици. Откако беше рано протечено од корејскиот одбор за оценување, Capcom ја објави оваа објава и потврди дека насловот SonSon од 1984 година ќе биде бесплатно преземање за ова издание. Преднарачките и купувањата на Capcom Fighting Collection исто така […]

Прочитај повеќе
Nintendo

Capcom Arcade Stadium наскоро добива продолжение

Колекцијата на Capcom Arcade Stadium наскоро би можела да добие продолжение. Барем така пишува корејската веб-страница за класификација на игри, со новиот наслов „Capcom Arcade 2nd Stadium“ и „Capcom Arcade 2nd Stadium Bundle # 1“. Двата записи имаат опис дека се работи за компјутерска игра која носи голем број на Capcom игри од 80-тите и […]

Прочитај повеќе