Dragon’s Dogma 2 пристигнува на 22ри март 2024

Паневропскиот информативен одбор за игри (PEGI) откри дека датумот на објавување на Dragon’s Dogma 2 е 22 март 2024 година.

Покрај листата, која се чини дека е објавена предвреме пред официјалното најавување, откриено е дека во играта ќе има многу In-Game купувања кои што се уште не се знае за што точно би биле.

Dragon’s Dogma 2 првпат беше откриена во мај 2023 година за време на Capcom Showcase.

Новиот Capcom Showcase ќе се одржи на 28 ноември 2023 година, кој ќе содржи околу 15 минути информации и гејмплеј од Dragon’s Dogma 2.

Официјалниот опис на играта гласи:

“Set forth on your grand adventure, Arisen! Dragon’s Dogma is a single-player, narrative-driven action-RPG series that challenges the players to choose their own experience – from the appearance of their Arisen, their vocation, their party, how to approach different situations, and more. Now, in this long-awaited sequel, the deep, explorable fantasy world of Dragon’s Dogma 2 awaits. In your journey, you’ll be joined by Pawns, mysterious otherworldly beings, in an adventure so unique you will feel as if accompanied by other players while on your own adventure.

All of these elements are elevated further through physics technology, artificial intelligence (AI), and the latest in graphics, to create a truly immersive fantasy world in Dragon’s Dogma 2.”

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Џокерот од Флорида, кој навидум инспирираше лик прикажан во трејлерот за на GTA 6, бара 2 милиони долари од Rockstar Games за неговото искористување, и тоа што му го украле целиот карактер кој што он сам си го градел.

Во видеото објавено на социјалните мрежи, „вистинскиот“ Џокер ги повтори своите размислувања од неговото претходно видео. Тој покажа кон ликот од играта рамо до рамо со негова слика, повторувајќи постојано дека е јасно од кого е инспириран тој лик.

“We gotta talk GTA, or not you guys gotta give me a million or two,” he said in the video.

“Holla at me GTA. Rockstar Entertainment.”

Дури и ако има шанси да добие пари од Rockstar, тоа е многу малку веројатно. Rockstar лесно може да тврди дека ликот во играта е пародија. Има и случај кога актерката Lindsay Lohan се обиде да ги тужи Rockstar, тврдејќи дека ликот на девојка во GTA V се базира на неа.

Тој случај на крајот беше отфрлен откако судијата Eugene Fahey изјави: “„Уметноста и реалниот живот не треба да се споредува. Доколку во игра имаме рендер од некој карактер не значи дека тоа е инспирано од реалниот живот”.

Rockstar не ги коментираше барањата на Џокерот од Флорида, и најверојатно нема да ги коментира во никакво официјално својство… Нормално дека не се будали за да го направат тоа…