Сите детали за Baldur’s Gate 3 Deluxe Edition

Larian Studios официјално ги потврди деталите за Deluxe Edition на Baldur’s Gate 3 во новиот твит. Ќе вклучува физичка копија од играта и комбинација на физички и дигитални ексклузиви кои што изгледаат маестрално!

Ова Deluxe Edition ќе биде достапно за 79,99 долари на PC, PlayStation и Xbox. Преднарачките за ова издание се достапни уште веднаш. Според официјалната страница на производот, испораката во моментов се проценува за Q1 од 2024 година.

За среќа, новата Deluxe Edition ќе ја вклучува и Digital Deluxe верзијата на играта. Подолу можете да ја видите целосната објава на Larian Studios со слики од различни ексклузивци:

Стикерите и пачовите изгледаат многу интересно, но тие веројатно нема да импресионираат многумина. Тие се ефтин начин да се зголеми содржината, дури и ако имаат забележителни уметнички дела. Исто така, жално е што Deluxe Edition нема толку многу содржини што се директно поврзани со играта Dungeons & Dragons.

Dungeon Master Screen, кулата со коцки или други употребливи компоненти веројатно би биле позадоволувачки. На крајот на краиштата, Baldur’s Gate 3. Во најмала рака, Digital Deluxe Edition ќе ги задоволи фановите во тој поглед. Тоа вклучува оригинални листови за D&D (Character Sheets) и други традиционални предмети. Сепак, деталната мапа и постерот Mind Flayer имаат прекрасен уметнички дизајн и вреди да се соберат и прикажат. Поседувањето на саундтракот на три копии од играта, исто така, ќе биде исплатливо прикажување, бидејќи колекциите на CD’s донекаде се здобија со популарност во последно време.

Добредојдено е изненадување што новото Deluxe Edition ќе биде објавено на сите достапни платформи. Тоа е многу невообичаено за секое специјално или физичко издание, а особено обожавателите на XBOX честопати се изоставени.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Се појавија нови протекувања на кои се прикажани видео снимки од некои возила кои доаѓаат до Helldivers 2. Претходно оваа недела се појави протекување во кое беа прикажани машини кои доаѓаат во играта, кои се чини дека се дел од содржина која треба да дојде наскоро. Новото видео, објавено од GameOverDeo на YouTube, покажува нови возила, оружје и механизми со поголеми детали.

Разбирливо е дека, заедницата го спореди ова возило со возилото Warthog од Halo, кое се контролира како еден играч го вози, а друг пука со горната пушка. Во меѓувреме, други снимки ги прикажуваат механизмите во акција. Во моментов не е јасно кога новото ажурирање ќе дојде на играта, но еден член од студиото во несогласувањето на играта изјави дека механизмите биле „добро да почкаат некое време“, што сугерира дека тие би можеле да дојдат порано отколку подоцна.