Поп-култура

Сите детали за Baldur’s Gate 3 Deluxe Edition

Larian Studios официјално ги потврди деталите за Deluxe Edition на Baldur’s Gate 3 во новиот твит. Ќе вклучува физичка копија од играта и комбинација на физички и дигитални ексклузиви кои што изгледаат маестрално! Ова Deluxe Edition ќе биде достапно за 79,99 долари на PC, PlayStation и Xbox. Преднарачките за ова издание се достапни уште веднаш.

Прочитај повеќе
Поп-култура

South Park направија шала со Baldur’s Gate 3

Телевизијата не е веќе тоа што беше , но сепак се добива шмек и возбуда кога се гледа South Park на телевизија како референца за нешто што сте го направиле. На никого не му беа потребни груби момчиња од цртан филм за да потврдат дека Baldur’s Gate 3 постигна огромен успех, но шегата за cross-dimensional

Прочитај повеќе
Новости

Jason Isaacs влезе во светот на Baldur’s Gate 3

Baldur’s Gate III го ангажираше Jason Isaacs да игра нов лик во легендата за The Forgotten Realms. Денес, Larian Studios објави дека Jason Isaacs ќе го глуми Lord Enver Gortash, креаторот на автоматите Steel Watchers кои имаат задача да го заштитат Baldur’s Gate, во нивната претстојна видео игра од светот на Dungeons & Dragons. Gortash

Прочитај повеќе
Новости

Baldur’s Gate III Официјално Излегува од Early Access во Август и добива PS5 Верзија

Долгоочекуваната Baldur’s Gate 3 конечноима конечен датум на објавување: 31 август 2023 година. Доаѓа и на PlayStation 5, како и нормално на PC. Иако на PC веќе од 2020 година е во Early Access. Тоа е нешто помалку од три години откако првпат се појави на Steam Early Access и не помалку од 23 години

Прочитај повеќе