Многу нови информации за серијата Fallout на Prime

Amazon Studios конечно споделија кога треба да ја очекуваме серија Fallout заедно со првите детали поврзани со мистериозното шоу. Уште во 2020 година Amazon ги купи правата од Bethesda да прават Fallout серија. Во летото 2022 година, снимањето на серијата конечно започна пред да заврши во првата половина од оваа година. И додека фановите оттогаш чекаат да слушнат кога всушност ќе се појави Fallout, сега имаме неколку нови информации за кога да ја очекуваме

Споделено на социјалните мрежи денес, беше откриено дека Fallout ќе се појави на Prime Video во одреден момент во 2024 година. Оваа најава беше објавена заедно со парче промотивен арт за серијата во која се појавува иконскиот лик на франшизата Vault Boy. Дополнително, Prime Video потврди дека Fallout ќе биде сместен во Лос Анџелес, Калифорнија, што е локација што не е конкретно истакнато во серијата на игрите. На крајот, беше споменато дека приказната на шоуто ќе се фокусира на ликовите врзани за Vault 33, што е нешто што беше видено во претходните протекувања од сетот на Fallout.

Надвор од овие широки детали за опкружувањето што сега се дадени, голем дел од поголемиот заговор што ја вклучува оваа ТВ серија на Fallout е чуван во тајност. Во моментов, познато е дека шоуто нема да бара директно прилагодување на една од приказните видени во различни игри на Fallout, иако сè уште ќе содржи карактери со кои се запознаени долгогодишните фанови на франшизата. Надвор од ова, познато е дека актерската екипа на серијата се појавува како Walton Goggins, Ella Purnell, Kyle MacLachlan, Xelia Mendes-Jones, Aaron Moten и многу други. Иако допрва треба да добиеме трејлер од каков било вид за Fallout, можеби ќе го добиеме нашиот прв официјален изглед на шоуто пред да заврши 2023 година.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.