Новости

Во месец ноември во Fortnite имало 100 Милиони Играчи

Како доказ за моќта на носталгијата, беше откриено дека Fortnite обезбеди 100 милиони играчи во текот на ноември, а сето тоа е благодарение на распоредувањето на „OG“ Fortnite. Тоа беше големо повторно разгледување на оригиналната мапа што го започна успехот на Fortnite базиран на Battle Royale пред сите тие години, и врати десетици милиони играчи

Прочитај повеќе
Игрици

Fortnite моментално има повеќе играчи од било кога

Бројот на играчи во Fortnite вртоглаво се зголеми бидејќи играта сега има повеќе истовремени играчи од кога било досега. До моментот на пишување, во играта има над 3,91 милиони истовремени играчи. Претходниот рекорд за истовремени играчи беше 2,8 милиони, што значи дека сега има над 1 милион повеќе играчи во играта отколку кога било, според

Прочитај повеќе
Новости

Раперот Post Malone доаѓа во Apex Legends како карактер

Во последниве години, видео игрите станаа популарен медиум за промовирање на други забавни брендови, особено кога станува збор за жанрот Battle Royale. Во Fortnite например видовме соработки со буквално се можно што постои, од Marvel до Star Wars до Музички ѕвезди… Сега, Respawn Entertainment се подготвува за својот најнов настан на Apex Legends, кој е

Прочитај повеќе
Новости

Креативниот директор на Fortnite си заминува од Epic Games

Donald Mustard, главниот креативен директор на Epic Games и една од движечките сили зад нивниот исклучително врвен успех на Fortnite, објави дека ја напушта компанијата после цели 25 години. Mustard, кој исто така беше креативен директор на серијалите Infinity Blade и Shadow Complex, ја објави веста на своите профили на социјалните мрежи. Дизајнерот изјави дека

Прочитај повеќе
Новости

Нова Battle Royale Игра од познатите стримери – TimTheTatman, Ninja, Nickmercs, CourageJD и SypherPK

TimTheTatman, Ninja и неколку други познати стримери ги здружуваат силите за да направат своја Battle Royale игра… и тоа го прават во рамките на Fortnite… Во текот на последната деценија, на интернетот се гледа најголемиот раст на контент креатори како никогаш до сега. Тие станаа главен дел од тоа како луѓето уживаат во игрите, бидејќи

Прочитај повеќе
Новости

Ubisoft наводно работат на Hero Shooter Battle Royale

Новиот извештај наведува дека Ubisoft не е готов од обидот да се пробие во просторот на Battle Royale, со нов шутер за херој од трето лице на жанрот, кој е привремено насловен Pathfinder, наводно, во раните фази на развој во Ubisoft Монтреал. Извештајот доаѓа од Том Хендерсон преку Exputer, кој вели дека видел слики и

Прочитај повеќе