The Wolf Among Us 2 е Одложена до 2024 година

The Wolf Among Us 2 е одложена и се чини дека нема да ја играме уште долго време. Еден од најомилените наслови на Telltale Games е „Wolf Among Us“, која е заснована на графички роман кој замислува како би биле куп класични ликови од басни кога би постоеле заедно во жесток, полуприземјен свет. Играте како Bigby Wolf (Тhe Big Bad Wolf) кој работи како шериф во соодветно именуваниот Fabletown и има задача да истражи и реши серија убиства што ве запознаваат со голем број други иконски ликови во овој свет. Тоа е навистина забавно гледање на жанрот Noire и иако не беше најголемиот комерцијален хит, особено кога ќе се спореди со другите игри на Telltale, беше добро прифатен и фановите бараа повеќе. По долгогодишно чекање, конечно беше потврдено дека е на пат во 2019 година.

Иако го добивме повременото ажурирање, беше релативно тивко во однос на тоа што се случува со The Wolf Among Us 2. Претходно беше планирано да излезе во 2023 година, но тоа повеќе нема да биде така. И покрај цели 9 месеци до крајот на годината, Telltale не се обврзува да го изнесе продолжението навреме за оваа година. Наместо тоа, играта е на списокот на Telltale за 2024 година и доцнењето е да се осигури дека тимот ќе може да избегне криза додека сè уште ќе го инвестира времето потребно за да ја направи играта она што треба да биде. Telltale исто така ги менува енџините од Unreal Engine 4 на 5. Извршниот директор на Telltale Games – Jamie Ottilie, зборуваше за IGN за целиот процес и истакна дека го разбира притисокот зад оваа игра, но сакаше да обезбеди тимот да го балансира нивното здравје во исто време.

“If we put this game out and it’s not ready, we’re going to get torn to shreds. The expectations are pretty high, and we want time to meet those and we want to be proud of it and know that, ‘Hey, this is the best game we could have made.’ Let the world say what they will [once] it’s done, but at least we know that in these times, in these conditions, this is the best game that we could make.”

Telltale Games CEO Jamie Ottilie за IGN

Засега, останува да се види што ќе дојде од The Wolf Among Us 2. Играта се прави како епизодна серија уште еднаш, но Telltale потврди дека ја развива целата игра одеднаш. Тоа значи дека кога ќе излезе првата епизода, остатокот од нив веќе ќе биде во конзерва и ќе биде подготвен за лансирање како што сака Telltale.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.