Resident Evil 4 Remake ќе добие VR верзија

Римејкот на Capcom за играта Resident Evil 4 ќе добие и VR верзија за PlayStation VR2. За време на денешниот PlayStation Showcase беше откриен трејлер за VR верзијата. Очигледно, бидејќи трејлерот не е во VR, тешко е да се добие добра идеја за тоа како играта ќе ги искористи предностите на слушалките PS VR2, но идејата за репродукција на римејкот во VR треба да биде прилично возбудлива. Оригиналната верзија на Resident Evil 4 доби и VR верзија, така што се чини дека римејкот исто така треба да добие една. Засега не е објавен датумот на издавање.

Трејлерот за Resident Evil 4 VR Mode може да се најде во твитот вграден подолу.

Римејкот на Resident Evil 4 беше објавен во март и беше огромен успех за Capcom. Играта продаде повеќе од три милиони копии во првите два дена и беше една од најголемите успешни приказни на Capcom за претходната финансиска година. Играта беше и критичен успех, заработувајќи одлични критики кои позитивно ја споредија со оригиналната игра. Имајќи предвид дека верзијата на Resident Evil 4 од 2005 година често се смета за една од најдобрите игри во серијата, како и една од најдобрите целокупни игри некогаш направени, тоа е прилично голема пофалба!

Првите индикации сугерираат дека PS VR2 се бори да најде публика од неговото објавување претходно оваа година. Извршниот директор на PlayStation, Џим Рајан, инсистираше на тоа дека е премногу рано да се процени како се продаваат слушалките, но игрите како Resident Evil 4 би можеле да помогнат во тој поглед. Денешниот PlayStation Showcase прикажа неколку VR игри кои би можеле да помогнат да се генерира поголем интерес, но VR има тенденција да биде вид на ниша технологија. Цената на PS VR2 од $549.00 чини повеќе од самата конзола, а некои фанови на PlayStation можеби се двоумат дали да потрошат такви пари. Се надеваме дека PlayStation ќе продолжи да им дава на играчите повеќе стимулации да ги проверат слушалките во наредните месеци!

МАРКЕТИНГ

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.