Протече датата кога ќе ја добиеме Assassin’s Creed Mirage

Следната игра од франшизата на Assassin’s Creed — наречена Assassin’s Creed Mirage — треба да биде објавена некаде оваа година… Кога оваа година, сè уште не знаеме, Ubisoft допрва треба да го открие датумот на објавување на играта за PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X, Xbox Series S, меѓутоа… претходните гласини и извештаи сугерираа дека ќе излезе ова лето. Иако ги знаевме тие протекувања, сега еден полски познат продавач ја наведе играта со датумот на летното издавање.

Според полскиот продавач Allegro играта на Ubisoft излегува на 30 јуни 2023 година. 30 јуни е петок, најчестиот ден за објавување игри, особено AAA игри. Значи, датумот се проверува во овој поглед, меѓутоа, 30 јуни е исто така последниот ден од јуни, што значи дека ова можеби не е ништо повеќе од плејсхолдер. И ова би имало смисла затоа што не е јасно зошто регионалниот продавач би знаел за датумот на издавање на играта, освен ако таа нема да биде откриена набргу и да оди на Pre-Order (повторно).

Засега земете го овој датум со мала помисла. Ова е протекување, а не официјална информација. И, се разбира, дури и ако овој датум е точен, тоа не значи дека ќе остане вака бидејќи сè е предмет на промена, особено датумите на објавување на видео игрите.

“In the ninth century CE, Baghdad is at its height, leading the world in science, art, innovation, and commerce. Amid its bustling urban landscape, a conflicted young orphan with a tragic past must navigate the streets to survive. In Assassin’s Creed Mirage, you are Basim, a cunning street thief with nightmarish visions, seeking answers and justice. After an act of deadly retribution, Basim flees Baghdad and joins an ancient organization-The Hidden Ones. As he learns their mysterious rituals and powerful tenets, he will hone his unique abilities, discover his true nature, and come to understand a new Creed-one that will change his fate in ways he never could have imagined.”

Синопсис за играта

МАРКЕТИНГ

About The Author

Во новиот блог пост, PlayStation објави дека планираат да додаде компјутерска поддршка за уредот PSVR2 некаде во 2024 година.

Компанијата соопшти дека „во моментов ја тестираме способноста на игрите на PSVR2 да пристапат до дополнителни игри на компјутер“.

Бидејќи овие планови сè уште се во фаза на тестирање, фановите може да очекуваат поддршката за компјутер да пристигне подоцна во текот на годината.

Сепак, ова е само шпекулација. PlayStation не откри точен датум на објавување. Но, компанијата потврди дека „се надеваме дека ќе ја направиме оваа поддршка достапна во 2024 година“.

PlayStation VR

Уредот PSVR2 првпат беше објавен минатата година, со повеќе од триесет игри на лансирање. Ова вклучуваше тринаесет сосема нови наслови. Сепак, VR просторот продолжува да се шири. PlayStation VR2 сепак би можел да користи поширок избор на игри, а поддршката за компјутер дефинитивно би била голем скок напред.

Фановите веќе шпекулираат за некои од потенцијалните компјутерски игри кои би имале корист од овој пристап. Но, PlayStation не елаборираше колку ќе биде обемна поддршката. Apple Vision Pro објавен претходно овој месец, на различни критики. Некои корисници, меѓу другото, не беа задоволни од неговата тежина.

Значи, PSVR2 веројатно има еден конкурент помалку таму. Иако, сè уште има разговори дека Xbox би можел да инвестира во рачен уред некогаш во иднина. Засега, Мајкрософт неодамна објави дека работи на „моќна“ конзола од следната генерација.

Џим Рајан, кој ќе се повлече од функцијата извршен директор во Sony Interactive Entertainment следниот месец, неодамна ги наведе своите најдобри PlayStation игри од секоја генерација.

Се надеваме дека PSVR2 наскоро ќе има можност да вклучи повеќе свои класици со поддршка за компјутер оваа година.