Креаторот на Doom John Romero работи на нова FPS игра со голем издавач!

Легендарниот креатор и дизајнер на игри John Romero – најпознат по неговата работа на семиналниот серијал од 90-тите на развивачот id Software, вклучувајќи ги Wolfenstein, Doom и Quake – објави дека работи на нов FPS во соработка со сè уште неименуван „голем издавач“.

Ромеро ја сподели веста во изјава објавена на Твитер, откривајќи дека проектот го води Romero Games – која неодамна работеше на насловот на мафијашката стратегија Empire of Sin за издавачот Paradox Interactive – и дека ќе биде изграден околу „оригинален, нов“. IP.

Надвор од тоа, деталите се тенки – официјалниот FAQ вели дека „премногу е рано да се споделат какви било други информации“ – а остатокот од објавата само се забележува дека Romero Games моментално вработува низ низа позиции за својот нов FPS и дека е особено сакаат да слушнат од оние со искуство со користење на Unreal Engine 5.

Додека Romero Games неодамна работеше на Empire of Sin, тој наслов првенствено беше замислен од познатиот дизајнер и развивач Бренда Ромеро. Претходната дизајнерска заслуга на Џон Ромеро беше на Sigil, неофицијалната петта епизода на Doom, најавена дека се совпаѓа со 25-годишнината од играта во 2018 година и објавена следната година.

Тој проект – кој имаше 18 сосема нови нивоа дизајнирани од Ромеро – беше добро прифатен и Ромеро оттогаш најави дека работи на продолжение што ќе го користи Doom 2. После тоа, дизајнерот рече дека ќе го сврти вниманието кон уште еден класичен id Software сопственост, создавајќи нови мапи за семиналниот последователен земјотрес на Doom. И тоа не е сè; Ромеро, исто така, откри дека работи на мемоари кои ќе бидат објавени следната година.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.