Dungeons of Aether си доби дата на излегување

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Програмерот Aether Studios објави дека датумот на објавување на Dungeons of Aether е закажан за октомври 2022 година. Датумот на објавување на Dungeons of Aether е поставен на 25 октомври 2022 година на компјутер со Windows (преку Steam).

Синопсис на играта

Dungeons of Aether е зандана ползач на вртење дизајниран од Ник „ampersandbear“ Блеквуд од тимот на Студиото Етер. Rivals of Aether е познат по својата интензивна конкуренција и вештини за треперење, додека Dungeons of Aether ви овозможува да ги преземете работите со свое темпо – но сепак е исто толку предизвикувачки! Секој избор што ќе го направите може да ве одведе подлабоко во занданите или до рана смрт. Дали ќе изведете ковчег со богатство или ќе ве изведат во борова кутија? Борбата во Dungeons of Aether користи систем за нацрт на коцки што гарантира дека секоја битка е уникатна додека го предизвикува играчот да го приспособи коцките на секое вртење. Користете го богатството во ваша корист за да ги победите вашите непријатели, да собирате богатства и да ги префрлите шансите во ваша корист.

Четири нови карактери

  • Fleet – Fleet is the self-proclaimed protector of her hometown of Julesvale, although she’s seen as a clumsy menace more than a hero. As the jack of all trades, Fleet is a great character for learning the combat system.
  • Hamir – Hamir is a former Wall Runner from the mighty Rock Wall. He has made his way to Julesvale in exile after losing his trusted partner. Hamir now finds himself looking for a purpose and the courage to carry on.. Hamir is strong and sturdy, weathering blows until the time is right to crush his foes.
  • Slade – Slade is a pirate from the far-off Polekai Islands. He has made his way to Julesvale hunting a mysterious rare mineral unique to Julesvale. Rumor has it the mineral is key to saving his homeland. Slade’s style and swagger allow him to dodge attacks entirely if his speed is high enough.
  • Artemis – Artemis is a renowned general in the Fire Mora who often fought alongside Zetterburn. She was sent to Julesvale by Emperor Loxodont on a secret mission. Artemis can heal her wounds in battle, showing off her innate regeneration abilities.

Story Mode

Светот на Етер се проширува, а Dungeons of Aether додава нов, фасцинантен аспект на постојаното проширување на науката! Патувајте во парен-панк градот Жилесвејл и храбрете се на распространетите пештери под него. Во режимот на приказна, ќе играте неверојатна авантура што ве тера да го започнувате секое нуркање од градот. Таму можете да комуницирате со градските луѓе и да го потрошите вашето тешко заработено злато за да се подготвите за вашето следно трчање. Секоја од занданите во кои ќе нурнете има нови предизвици со кои треба да се соочите и награди за собирање. Додека се нурнувате во рудниците Жилесвејл, пештерите на лава, подземната оаза и наоѓалиштата на минерали, ќе можете да собирате записи во дневниците кои откриваат уште повеќе за Жилесвејл и неговото легендарно минато.

Challenge Dungeons

За оние од вас кои бараат вистинска тешкотија слични на непријателските, Challenge Dungeons се местото каде што ќе сакате да ги тестирате своите вештини. Секој Challenge Dungeon е случајно генериран со уникатни правила и опрема за стартување. Вашата мисија е да поминете низ сите биоми во играта во едно возење. Режимот на приказна ви дава шанса лежерно да се подготвите, да комуницирате со NPC и да уживате во истражувањето на светот, во Challenge Dungeons сè зависи од вас!. Занданите на предизвикот исто така имаат табла на водачи врз основа на тоа колку злато имате на крајот од трката. Дали ќе го потрошите вашето злато за да бидете сигурни дека ќе успеете да поминете или сте алчни?

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

PlayStation претстави нов трејлер пред објавувањето на God of War Ragnarök.

Овој трејлер, насловен Myths of Midgard, нуди кратко резиме на епот на God of War од 2018 година. Во него глуми Felicia Day, додека таа ја раскажува досегашната приказна за Кратос и Атреус. Во текот на прераскажувањето, кое изобилува со навистина прекрасни уметнички дела, има и мали „изненадувања“ од Мимир што го знае сето тоа.

Има и нов блог за PlayStation кој ја детализира приказната, иако се разбира сето тоа завршува пред да започне Рагнарок. God of War Ragnarök треба да излезе во среда, 9-ти ноември и за PlayStation 4 и PS5.

Пред ова издание, Sony ги детализираше различните изданија што играчите ќе можат да ги добијат. Ова го вклучува и Jotnar Edition, чија цена е 230 долари. За ова, ќе добиете многу фенси физички предмети и дигитален код за играта – но без диск. Како што, за жал, стана норма, сепак, веќе го искористуваат ентузијазмот на обожавателите за серијата God of War, со ограничено издание на верзии на God of War Ragnarök кои се појавуваат на сајтови како што е eBay за повеќе од двојно повисока цена од малопродажбата.