Во Pokémon официјално има преку 1.000 Покемони

Компанијата Pokémon имаат голем успех за славење со тоа што ја надмина границата од 1.000 Покемони со новото видео што го објавија на нивниот YouTube канал. Објавено денес на YouTube и социјалните мрежи, видеото не содржеше никакви најави за нешто повеќе, но е забавна прослава на секој Покемон во франшизата, со посебен белег даден на новиот Покемон кој дебитираше во Покемон Pokemon Scarlet and Violet. Соодветно, Gholdengo, еволуцијата на Gimmighoul за која се потребни 999 монети за да еволуира, е официјално 1.000-тиот Покемон во франшизата. Видеото служеше и како официјален вовед за неколку Покемони од игрите Pokémon Pokemon Scarlet and Violet, вклучувајќи ги еволуираните Стартери и различните Парадокс Покемон. Целосното видео можете да го погледнете подолу:

Извесно време, се чинеше дека компанијата Pokémon намерно се обидуваше да го забави својот неизбежен марш до 1.000 Покемони. Pokemon X и Y и Pokemon Sun и Moon имаа помал список на „нови“ Покемони, иако франшизата го надополни ова со нови Mega Evolutions и регионални варијанти. Сепак, Pokemon Sword and Shield вратија посилен список на нови Pokemon, но потврдувајќи дека ќе ја поминеме границата од 1.000 откако ќе бидат објавени целосниот пар на нови игри.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Конечно пристигна моментот кој што гејмерите ширум светот со нетрпение го очекуваа! Претставувањето на трејлерот за Grand Theft Auto 6 (GTA 6)! Со овој прв поглед, Rockstar Games направи лудило од возбуда и исчекување во гејмерската заедница! Охх колку добро изгледа овааа!!!

Се појавија првите главни и клучни моменти од GTA 6, и сега јасно е дека ќе тргнеме на извонредно патување во иднината на игрите! Rockstar Games отсекогаш биле пионери во индустријата, познати по тоа што испорачува игри кои не само што соборуваат рекорди, туку и ја подигнуваат лентата за уметноста на интерактивно раскажување приказни. Од моментот кога започнува трејлерот, очигледно е дека Rockstar Games не штеделе на тоа GTA 6 да биде визуелно ремек дело. Графиката еволуирала на невидено ниво, нудејќи им на играчите неверојатно детална и извонредна средина. Поставката на играта, за која се шпекулира дека е модерен Vice City, оживува со неверојатни визуелни слики што ја доловуваат суштината на локациите инспирирани од Мајами.

Се чини дека GTA 6 е подготвен да го подигне раскажувањето приказни во игрите од отворен свет до нови височини. Трејлерот навестува богат наратив, воведувајќи нè во разновиден сет на ликови, секој со свои мотивации и приказни. Како и секогаш, Rockstar Games има вештина за изработка на сложени и ангажирани заплети, а ветувањето за меѓусебно поврзана мрежа на приказни во GTA 6 не е ништо помалку од возбудливо.