Tears of the Kingdom е најбрзо продаваната Zelda игра

Nintendo објави дека The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom сега е најбрзо продаваната игра во историјата на франшизата The Legend of Zelda. По објавувањето минатата недела, Tears of the Kingdom беше преполовена со прекрасни зборови од критичарите и од целиот тим на GG.MK. Сега, стана јасно дека оваа критичка пофалба директно води до комерцијален успех за Nintendo на масовен начин.

Објавено на социјалните мрежи денес, Nintendo откри дека The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom веќе е продаден во неверојатни 10 милиони примероци. Оваа сума се заснова на продажбата на играта во првите три дена од нејзината достапност, што ја прави најбрзо продаваната Zelda игра досега. За да се стави во подобар контекст колку е импресивно ова достигнување, целата продажба на The Legend of Zelda: Breath of the Wild е само малку повеќе од 30 милиони на Nintendo Switch и Wii U. Tears of the Kindom веќе достигнаа една третина од овој вкупен износ за помалку од една недела… Дали воопшто ви е јасно тоа колку не е нормално и е најјако во свет?!

Она што е уште поимпресивно во врска со овој нов рекорд што го постави Tears of the Kingdom за Zelda серијалот е тоа што The Legend of Zelda е еден од најстарите IP’s на Nintendo и постои повеќе од 35 години. Да се ​​види дека Tears of the Kingdom сега поставува нови рекорди за франшизата, речиси четири децении по нејзиното прво дебатирање, е неверојатно импресивно и покажува колку живот има франшизава во него.

МАРКЕТИНГ

About The Author

IKEA штотуку го претстави BRÄNNBOLL, целосно нова колекција на мебел наменета за гејмерите. Ова е разновиден опсег кој вклучува дваесет нови видови на мебел, од кои сите се дизајнирани да ги поддржуваат гејмерите на различни начини. Претежно е центрирано околу столици, но има и решенија за складирање, корпи, маси и странични маси кои влегуваат во колекцијата.

Гејмингот стана мејнстрим за сите

Во блог пост објавен на веб-страницата на IKEA, беше наведена основната желба за палетата BRÄNNBOLL:

With BRÄNNBOLL, we are embracing the idea that gaming is for everyone and belongs everywhere in the home. It’s about making it simple for people to create spaces that adapt to gaming, living, and everything in between. We hope this collection will encourage friends and families to engage together, bringing joy and connection through shared gaming experiences.

Во колекцијата BRÄNNBOLL има неколку врвни предмети, вклучително и тепихче, но и подлога за маус, но поголемиот дел од комплетот е составен од предмети за мебел. Со оглед на тоа што е дизајниран да се издвојува од елементите на „традиционалниот дизајн на игри“ што ги знаеме толку добро, BRÄNNBOLL, на почетокот, не е најочигледниот опсег за гејмерите. Се вели дека може да се пофали со „разигран, уникатен изглед“ кој може – понекогаш – „физички да го ангажира играчот“.