Кои се следните Super Mario игри

Значаен и доста познат инсајдер на Nintendo изјави дека повеќе игри поврзани со серијалот на Super Mario треба да бидат објавени во иднина. Во овој момент, голем дел од она што Nintendo го развива со своите First Party студиа се чува скриено. Надвор од The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom и Pikmin 4, многу фанови на Nintendo не знаат што да очекуваат од издавачот во иднина. Меѓутоа, кога станува збор за главната маскота на Nintendo – Mario, изгледа дека Италијанскиот Водоводџија наскоро се враќа во многу нови наслови (па и стари).

Доаѓајќи од инсајдерот – Zippo, кој имаше неколку прецизни погодувања во минатото во однос на Nintendo, изјави дека во моментов се работи на неколку различни игри на Mario. За почеток, Zippo тврди дека нова, 2D игра на Super Mario Bros. е во подготовка и ќе биде објавена во одреден момент во блиска иднина. Дополнителни детали за оваа игра не беа дадени, но слушнавме претходни извештаи и гласини во минатото кои наведоа слични информации.

Надвор од ова, исто така се вели дека ќе биде објавена нова спортска игра со Mario и најверојатно ќе биде поврзана со бејзбол. Во истиот тој правец, наводно доаѓа и нова игра со Mario & Sonic on the Olympics, и ќе започне во тандем со Летните игри во 2024 година. Конечно, и можеби најзначајно, ремастерот на класичниот GameCube RPG Paper Mario: The Thousand-Year Door е веќе завршен и веројатно треба да дојде на Switch наскоро.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Golden Axe, класичната аркадна и конзолна игра од SEGA, добива своја ТВ серија на Comedy Central. Новото анимирано шоу ќе има 10 епизоди.

Актерската екипа за Golden Axe ги вклучува Метју Рис, Дени Пуди, Лијам Мекинтајр, Лиза Гилрој и Карл Тарт. Во шоуто ќе бидат Мајк Мекмахан од Solar Opposites и Џо Чендлер од American Dead извршен продуцент на серијата. Претседателот и извршен директор на SEGA Sammy, Харуки Сатоми, SEGA Corp COO и претседателот Шуџи Уцуми и Тору Накахара, исто така, ќе помогнат во извршниот продуцент на шоуто.

“In a hilarious and loving homage to Sega’s 1989 video game series, Golden Axe follows veteran warriors Ax Battler, Tyris Flare and Gilius Thunderhead as they once again battle to save Yuria from the evil giant Death Adder who just won’t seem to stay dead. Fortunately, this time they have the inexperienced and underprepared Hampton Squib on their side.

As far as the characters go, Rhys will voice Gilius Thunderhead, a battle dwarf with “poor hygiene and a chip on his shoulder.” Pudi voices Hampton Squib, “a naive, inexperienced first time adventurer who has dreamt of questing his entire life.

Gilroy plays Tyris Flare, a battle sorceress who is “deadly in a fight and even deadlier with her sharp wit.” McIntyre plays Ax Battler, a barbarian warrior who abides by a code of honor while also having a “sweet golden retriever demeanor.

Официјалната дескрипција на серијата