Remedy Entertainment дадоа информации за Control 2 и Max Payne Римејк

Сега кога Alan Wake 2 е објавена, Remedy Entertainment се префрла на следните игри што студиото ги подготви. Поточно, Remedy работи на Control 2 и римејк на Max Payne, и дадоа ажурирање за тоа каде стојат работите со секоја игра.

“Control 2 continues in the proof-of-concept stage. The plans for this sequel are ambitious, and we have seen good progress both in the designs and in the game build,” it said of the sequel to the 2019 third-person shooter.

“We will continue at this stage for the next few quarters.  We focus on proving the identified key elements before moving to the next stage and scaling up the team.”

Изјава од Извршниот Директор на Remedy – Tero Virtala 

Што се однесува до римејкот на Max Payne 1 и 2, игрите сега се во „фаза на подготвување“ според Virtala.

“We have gained clarity on the style and scope of the game, and we have an exceptionally well-organized team working on. With these accomplishments, we are excited about the project and its future success.”

Со оглед на тоа што и двата наслови сè уште се во рана фаза на развој, сè уште нема одреден распоред за објавување.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Џокерот од Флорида, кој навидум инспирираше лик прикажан во трејлерот за на GTA 6, бара 2 милиони долари од Rockstar Games за неговото искористување, и тоа што му го украле целиот карактер кој што он сам си го градел.

Во видеото објавено на социјалните мрежи, „вистинскиот“ Џокер ги повтори своите размислувања од неговото претходно видео. Тој покажа кон ликот од играта рамо до рамо со негова слика, повторувајќи постојано дека е јасно од кого е инспириран тој лик.

“We gotta talk GTA, or not you guys gotta give me a million or two,” he said in the video.

“Holla at me GTA. Rockstar Entertainment.”

Дури и ако има шанси да добие пари од Rockstar, тоа е многу малку веројатно. Rockstar лесно може да тврди дека ликот во играта е пародија. Има и случај кога актерката Lindsay Lohan се обиде да ги тужи Rockstar, тврдејќи дека ликот на девојка во GTA V се базира на неа.

Тој случај на крајот беше отфрлен откако судијата Eugene Fahey изјави: “„Уметноста и реалниот живот не треба да се споредува. Доколку во игра имаме рендер од некој карактер не значи дека тоа е инспирано од реалниот живот”.

Rockstar не ги коментираше барањата на Џокерот од Флорида, и најверојатно нема да ги коментира во никакво официјално својство… Нормално дека не се будали за да го направат тоа…