Креаторот на Gears of War сака Рибут на Франшизата

Може ли франшизата Gears of War да има корист од целосно рестартирање? Ако го прашате креаторот на франшизата Cliff Bleszinski, тој ќе каже дека тоа мора да се случи што е можно побрзо и стварно е потребно!

Во едно неодамнешно интервју за медиумот Comic Book, Bleszinski вели дека на серијата и треба нов почеток сличен на друга класична франшиза.

“I believe Gears needs a little bit of a reboot, like God of War had, and I’ve always said, Phil Spencer has my number, I’m happy to consult. Gears will always be near and dear to my heart.

“Late afternoon, if I have a mimosa in me, sometimes I’ll go to YouTube and I’ll look up key cut scenes from the Gears franchise, like Dom’s death, or Dom having to put down his wife, and I read the comments.”

Изјава од Cliff Bleszinski

Bleszinski ги напушти Epic Games во 2012 година откако го предводеше дизајнот на првите три игри на Gears. Последната игра Gears of War, Gears 5, лансирана во 2019 година за Xbox One и беше развиена од The Coalition.

Следната игра од серијата наводно е во развој, иако не е потврдена од Microsoft.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Џокерот од Флорида, кој навидум инспирираше лик прикажан во трејлерот за на GTA 6, бара 2 милиони долари од Rockstar Games за неговото искористување, и тоа што му го украле целиот карактер кој што он сам си го градел.

Во видеото објавено на социјалните мрежи, „вистинскиот“ Џокер ги повтори своите размислувања од неговото претходно видео. Тој покажа кон ликот од играта рамо до рамо со негова слика, повторувајќи постојано дека е јасно од кого е инспириран тој лик.

“We gotta talk GTA, or not you guys gotta give me a million or two,” he said in the video.

“Holla at me GTA. Rockstar Entertainment.”

Дури и ако има шанси да добие пари од Rockstar, тоа е многу малку веројатно. Rockstar лесно може да тврди дека ликот во играта е пародија. Има и случај кога актерката Lindsay Lohan се обиде да ги тужи Rockstar, тврдејќи дека ликот на девојка во GTA V се базира на неа.

Тој случај на крајот беше отфрлен откако судијата Eugene Fahey изјави: “„Уметноста и реалниот живот не треба да се споредува. Доколку во игра имаме рендер од некој карактер не значи дека тоа е инспирано од реалниот живот”.

Rockstar не ги коментираше барањата на Џокерот од Флорида, и најверојатно нема да ги коментира во никакво официјално својство… Нормално дека не се будали за да го направат тоа…