Marvel’s Wolverine нема да ја видиме се до 2025 година

Marvel’s Wolverine играта од Insomniac нема да излезе до 2025 година. Барем така се тврди во новиот извештај.

Според познатиот протекувач Даниел Рихтман, не само што претстојната игра нема да биде објавена во 2024 година, туку ќе има и „потемен“ и „понасилен“ тон од минатите игри од студиото. Што се однесува до локацијата, ќе биде поставена во Мадрипур, град од Југоисточна Азија во универзумот на Марвел. Градот долго време бил познат како „рај за пирати“ откако бил изграден на грбот на змеј.

„Близината на најважните азиски пристаништа го прави главно беззаконски рај за шверцери, тајни друштва и воени лидери, кои постојано се борат за контрола“, според Marauders Vol 1 #19.

Иако датумот на издавање не е потврден од Insomniac или Sony, едно нешто што е познато е дека Wolverine е во истиот универзум како и игрите Spider-Man од студиото.

Кога ќе биде лансиран, Wolverine ќе биде ексклузивен за PlayStation 5, слично на гореспоменатите наслови на Spider-Man.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.