Marvel Snap пристигнува во октомври

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Како дел од изложбата на игрите на Дизни и Марвел на D23 Expo 2022 денес, програмерите на Marvel Snap Nuverse, Second Dinner и Marvel Entertainment го објавија датумот на објавување за претстојната дигитална колекционерска игра со карти. Поконкретно, Marvel Snap треба да започне глобално за мобилни уреди и компјутери на 18 октомври. Претстојниот наслов првпат беше откриен претходно оваа година.

“We can’t believe the amazing response we’ve gotten from players all over the world who have been able to experience MARVEL SNAP during our beta period this summer,” said Tom van Dam, Senior Director of BD and Partnerships for Marvel Snap at Nuverse, as part of the announcement. “MARVEL SNAP introduces a totally new type of card battler gameplay and fans can’t get enough of it. We can’t wait for players to assemble their ultimate roster of heroes and villains and then battle it out against each other starting October 18th.”

Насловот, ако не сте запознаени, во основа им овозможува на играчите да собираат и играат карти базирани на Марвел во PvP, а натпреварите бараат околу три минути за да се завршат. Картичките содржат мешавина на класична уметност од историјата на Марвел и оригинални илустрации, а механички секоја има свои способности. Можете да проверите како всушност изгледа играта во акција во трејлерот вграден погоре.

“We’ve spent years making sure that MARVEL SNAP is the kind of game that everyone, gamer or not, can’t wait to pick up and play,” said Ben Brode, Chief Development Officer at Second Dinner, as part of the same announcement. “If you love fast-paced, strategic games and the thrill of throwing down a power move to stop your opponent at the last second to win the big game, you’re going to absolutely love MARVEL SNAP.”

Како што беше наведено погоре, Marvel Snap треба да излезе за мобилни уреди и компјутери на 18 октомври. Заинтересираните играчи можат да се пријават однапред за претстојната дигитална колекционерска игра со карти. Што се однесува до D23 Expo 2022, можете сами да го проверите распоредот на целосниот панел. Можете да ги проверите сите наши претходни покривања за Marvel Snap токму овде.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Обожавателите често се фрустрирани за должината на времето помеѓу играта и нејзиното продолжение, но на некои наслови им треба многу подолго за да се објават од другите. Земете ја Beyond Good & Evil 2 за пример; првиот трејлер на играта од Ubisoft беше објавен пред повеќе од 5.200 дена. Како што истакнува Brendan Sinclair од GamesIndustry.biz, тоа е значително подолго од 5.156 дена што го одвојуваа објавувањето на Duke Nukem Forever во 1997 година и неговото објавување во 2011 година. „најдолг период на развој на видео игра“.

Sinclair ја истакна должината на времето во твит, што може да се најде вградено подолу.

Додека некои Твитерџии се спротивставија на споредбата, Sinclair продолжи да изјави дека таа всушност е соодветна; верзијата на Duke Nukem Forever што беше објавена беше сосема поинаква од онаа во развој во 90-тите. Слично на тоа, Beyond Good & Evil 2 сигурно е далеку од играта која Ubisoft прв ја откри. И двата титули, исто така, видоа дека развојот започнува и запира многу пати додека насоката на секоја игра се менуваше. Тоа не е невидено во индустријата за видео игри, но неколку други игри забележале вакви доцнења!

Во овој момент, навистина е тешко да се замисли како може да изгледа Beyond Good & Evil 2 кога ќе излезе. Поминаа речиси две децении откако беше објавена првата игра, а оттогаш индустријата доста се промени. Beyond Good & Evil едвај беше голем продавач кога беше објавен во 2003 година, но љубителите на првата игра ќе сакаат да видат некои опипливи врски помеѓу двата наслови. Да се ​​направи нешто што ќе ја привлече публиката ново и старо е секогаш предизвик за продолжение, и тоа можеби е причината поради која на Ubisoft му требаше толку долго за да се случи Beyond Good & Evil 2. Играта моментално нема датум на издавање или каков било прозорец за издавање, така што фановите само ќе треба да продолжат да чекаат и да се надеваат на најдоброто!