Wizards of the Coast ги претстави картите од колаборацијата меѓу Magic: The Gathering и Fallout

Wizards of the Coast конечно ги претстави картите кои што се направени за колаборацијата меѓу Magic: The Gathering – Fallout. Претстојното издание на Universes Beyond носи елементи од популарната ретро-футуристичка, пост-апокалиптична серија видео игри во Magic: The Gathering. Како и со неодамна објавениот Magic: The Gathering – Doctor Who, четирите Commander Decks го сочинуваат Magic: The Gathering – Fallout, секој со датум на објавување беше на 8-ми март. Комплетот вклучува и Showcase Cards инспирирани од Fallout врз основа на иконскиот зелено-црн часовник Pip-Boy и маскотата на Vault Boy на Fallout. Четирите теми од Commander Decks им се познати на играчите на Fallout: Survival, Technology, Military и Mutants. Секоја дек има Face Card Commander што носи познат лик од Fallout во Magic: The Gathering: Dogmeat, Dr. Madison Li, Caesar и Mothman.

Survival Deck ги охрабрува играчите да бараат храна, алатки и сојузници за да успеат. Dogmeat, германскиот овчар, кој се појави во неколку игри на Fallout, вклучувајќи ги Fallout, Fallout 2, Fallout 3 и Fallout 4, е face card во декот што ја користи предноста на Junk Token Mechanic за да им дозволи на играчите да го жртвуваат да влечат нови карти.

Technology Deck користи енергетски оружја, научници, синтетички суштества и роботи за брза победа. Декот вклучува артефакти кои генерираат енергија, механика која се враќа во Magic: The Gathering. Dr. Madison Li, познат научник од Fallout 3 и 4, е командант на декот.

Military deck ги собира водачите на различни фракции од универзумот на Fallout, заедно со нивните војници од rank-and-file. Caesar, милитаристичкиот освојувач од Fallout: New Vegas, е командант на декот, кој води легија клонирани суштества.

Mutant decks се фокусираат на мутираните суштества кои талкаат низ пустелиите на Fallout. Mothman од Fallout 76 го предводи декот направена со суштества со тешки удари како Feral Ghouls. Декот исто така користи токени со радијација.

Дековите, исто така, вклучуваат карти кои ги прилагодуваат приказните на сагата на Fallout во Magic: The Gathering како механика. Pip-Boy Framed Cards се наоѓаат во дековите. Комплетот вклучува целосно уметнички основни “Lands” со уметност извлечена од гостопримливите средини на Fallout. Половина од нив се позиционирани со пустелија, потсетувајќи ги играчите на перспективата што се користи во модерните игри на Fallout. Останатите потсетуваат на изометрискиот приказ на оригиналните Fallout RPG игри.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Штотуку беше потврдено кој ќе го игра најголемиот дел од групата пријатели на Аби во The Last of Us за втората сезона која треба да ја видиме во 2025 година. Во моментов, снимањето за сезоната е започнато и најголемите улоги кои се снимаат моментално се со Педро Паскал и Бела Ремзи. Последни информации што знаеме за сниањето е дека се одвива во Канада. Денес, ликовите на Мани, Мел, Овен и Нора беа потврдени дека се избрани.

Ако сте ја играле The Last of Us Part II, ќе знаете точно кои се Нора, Мани, Овен и Мел. Тие играат прилично важни споредни улоги во играта од 2020 година, иако нивното место во втората сезона од серијата допрва треба да се преполни.

Еве го неодамна откриениот кастинг:

  • Manny – Danny Ramirez (Top Gun: Maverick)
  • Mel – Ariela Barer (Marvel’s Runaways)
  • Nora – Tati Gabrielle (Uncharted)
  • Owen – Spencer Lord (Riverdale)