Фрлање Magic: The Gathering Карти во Ѓубре кои вредат $100K

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

Изминатиов викенд, корисник на Reddit, кој е познат како LATIN0, објави слика од шест палети на Magic: The Gathering карти кои биле фрлени на нивната локална депонија. Она што би било богатство за посветен играч беше земено како љубопитност од LATIN0, кој знаел дека играта постои само од една деценија користење на Reddit. Иако не знаеле што точно значат, они само си ги исликале картите. Подоцна, тие ја објавија чудната слика на Reddit заедно со уште неколку слики од отворени запечатени пакувања.

Сето тоа без да се знае дека малопродажната вредност на тие палети и кутии била, во конзервативна насока, нешто повеќе од 100.000 долари. Меѓутоа, во зависност од содржината, тоа лесно можеше да биде MTG-карти во вредност од повеќе од 250.000 долари, што содржи мешавина од Secret Lair, Modern Horizons 2 и Unfinity карти кои се од 2019 година до крајот на 2022 година. Таа бројка е повисока ако повеќе од вредните карти како Modern Horizons, кои се продаваат на мало за речиси двојно повисока цена од обичен пакет MTG, или поубавите карти Secret Lair. Во секој случај, сега не е важно – не можете да земете работи од депонијата, така што речиси сите картички ги остави таму LATIN0 и неговите соработници.

Секако, луѓето се превртеа до навистина неразумен степен, барајќи повеќе слики, објаснување и дека личноста што никогаш не ја сретнале се враќа и ги зграпчува сите карти што можат. Со враќањето на LATIN0 следниот ден, поттикнати од проценките на интернет странците за огромното богатство на рака, картите поминаа низ она што се случува со сè на депонија во рок од 24 или повеќе часа: прегазени од еден куп булдожери. Резултатите беа апсолутен масакр. LATIN0 подоцна ја ажурираше својата приказна со одговори на вообичаените прашања што луѓето ги поставуваа.

Се разбира, имаше неконтролирано шпекулации за тоа каде, или зошто, ова мало богатство во малопродажниот производ е фрлено во отпад. Најверојатниот одговор е дека тоа бил производ што го чувала превозничката компанија затоа што биле неплатени што на крајот бил отфрлен – што се случува постојано. Тоа или производ од складиште што бил одбиен од голем купувач како Таргет откако некој доживеал несреќа со виљушкар и/или ракун провалил во складиште и го мочал тоа што се продава. Исто така, се случува постојано, при што работниците целосно не се свесни за тоа што и да фрлаат.

За други ова беше знак дека неконтролираните гласини околу Magic: The Gathering во изминатата година или нешто повеќе се вистинити, и дека Wizards of the Coast навистина печати карти за да го зголеми профитот. Тоа дојде до израз кон крајот на минатата година, меѓу контроверзите околу годишнината од 1.000 долари, 60-карти сетот и големата банка што ги обезвреднува акциите на Hasbro, оценувајќи дека „ја убива својот голдн-гус“ со тоа како се третира MTG. Како и да е, не, ова веројатно не е знак дека трговците на мало не ја гледаат вредноста во носењето преголеми резерви на MTG картички и повеќе би сакале само да ги отпишат и да ги фрлат во контејнер. Нашето општество е само монументално расипничко токму на овој начин.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit
Share on pinterest

WP Post Author

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Share on facebook
Share on twitter
Share on reddit

E3 2023 полека но сигурно умира и изгледа дека ќе си замине во историјата, бидејќи издавачот на видео игри Ubisoft денес потврди дека повеќе нема да присуствува на настанот. За прв пат од 2019 година, Е3 треба да се врати овој јуни во Лос Анџелес, Калифорнија. По повеќекратните откажувања како резултат на пандемијата COVID, E3 2023 изгледаше како прва конвенција што на крајот ќе ја обедини целата индустрија за игри. Наместо тоа, слично како и многу други издавачи, Ubisoft сега избра да седи настрана и да си седат дома.

Во изјавата дадена до VGC, Ubisoft потврди дека нема да се појават на E3 2023. Првично, Ubisoft се обврза да се појави на E3 ова лето се додека настанот се случува. И покрај фактот дека E3 сè уште се случува многу, сепак, Ubisoft на крајот се врати на својот збор и нема да одлучи да ги насочи своите претстојни игри ова лето на поинаков начин.

“E3 has fostered unforgettable moments across the industry throughout the years. While we initially intended to have an official E3 presence, we’ve made the subsequent decision to move in a different direction, and will be holding a Ubisoft Forward Live event on 12th June in Los Angeles. We look forward to sharing more details with our players very soon.”

Изјава од Ubisoft

Како што истакнаа од Ubisoft, сепак они ќе направат нешто овој јуни кога ќе ја одржат својата следна презентација на Ubisoft Forward. Во последниве години, Ubisoft почна да има повеќе свои преноси во живо за да објавуваат големи најави. И додека сè уште не е познато што ќе има јунскиот Ubisoft Forward, се чини веројатно дека во овој момент ќе се појават нови информации за Assassin’s Creed Mirage, Skull & Bones и Avatar: Frontiers of Pandora.