S.T.A.L.K.E.R. – Нова Друштвена Игра

Во изработка е друштвена игра на популарната хорор/сурвајвл игра S.T.A.L.K.E.R. која е во развој. Awaken Realms, производителот на популарни игри како Nemesis и Tainted Grail, објави дека развиваат друштвена игра базирана на S.T.A.L.K.E.R на GSC Game World. Играта беше опишана како кооперативен „Zone-Crawler“, кој ќе содржи повеќе приказни, од кои секоја се состои од 2-4 сценарија. Сценаријата се движат од тајни мисии до тактички престрелки до мисии за пронаоѓање. Играчите исто така ќе можат да ја надградат својата опрема и вештини помеѓу сценаријата, градејќи лик кој расте додека напредуваат низ приказната.

S.T.A.L.K.E.R. е франшиза на видео игри сместена во зоната на исклучување во Чернобил, сместена во алтернативен универзум. Откако во 1986 година се случи иницијалната нуклеарна катастрофа што ја создаде исклучената зона на Чернобил, во 1996 година се случи втора катастрофа која создаде чудни артефакти и чудни феномени и мутации во зоната. Секоја игра во франшизата се фокусира на различен демнат (личност што шета низ зоната) која следи разгранета приказна со различни потенцијални завршетоци врз основа на која фракција застанале и изборите што ги прават.

До денес, има три S.T.A.L.K.E.R. игри објавени од GSC Game World, а четвртата е планирана за објавување подоцна оваа година. S.T.A.L.K.E.R. 2 првично беше одложенa поради руската инвазија на Украина (GSC Game World е украинско студио за игри) минатата година, но студиото објави дека планира да ја објави играта во 2023 година.

МАРКЕТИНГ

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.