Новиот шампион во League of Legends – Hwei 

Новиот шампион во League of Legends, Hwei the Visionary, е следниот што ќе влезе во ворбата во фамозната MOBA на Riot Games и изгледа како еден од најкомплексните и најразновидни ликови досега. Со арсенал од десет уникатни магии на располагање, овој замислен уметник сече неверојатно згодна фигура и ветува дека ќе го има точниот одговор за секоја ситуација што ќе се појави, под услов да биде во вистински раце.

Тие што се познавачи и на League of Legends и во Dota 2 на Valve, еден од најпознатите ликови на Dota 2 е Invoker, па затоа сум многу возбуден од изгледите на новодојдениот во LoL, Hwei. Слично како Invoker, Hwei користи различни комбинации на копчиња за да примени многу поширок спектар на вештини отколку што може да понуди традиционалниот пристап „еден по клуч“. Исто така, потсетува на нинџа во FFXIV – што ми се случува и таму да работам, така што јасно е дека сум само цицач за овој конкретен механичар.

Начинот на кој функционираат способностите на Хвеи е можеби поедноставен од оние други примери, иако сигурен сум дека сепак ќе треба малку да се навикнеш. Секоја магија бара низа со две копчиња: првото притискање ја означува бојата на бојата, а со тоа и типот на правописот (Q е „катастрофа“, W е „спокојство“ и E е „мачење“), а второто избира кое од трите магии од тој предмет што сакате да го фрлите, исто така користејќи Q, W и E. Заладувањето се дели на сите магии од едно училиште, така што ќе можете да користите само една од секој тип во исто време.

Како што може да очекувате, магиите за катастрофи се фокусираат на моќните деструктивни способности, магиите за спокојство нудат заштита и љубители на Хвеи и неговите сојузници, а магиите за мачење може да се користат за да се нанесат негативни ефекти врз неговите противници. Ако одлучите дека сакате да го откажете избраниот предмет по првото копче, можете да го притиснете копчето R за да ја исчистите четката и да се вратите во неутрална состојба без да трошите мана или ладење.

Сепак, притиснете R без избрана тема, и наместо тоа ќе го фрлите крајниот, спирален очај на Хвеи. Ова се држи до непријателски шампион, а потоа се проширува, создавајќи зона која нанесува магична штета и бавен ефект на натрупување на сите непријатели во неа, пред да се скрши за последен излив на магична штета на секој што сè уште стои во неговиот опсег.

Овој ефект се рефлектира во пасивната способност на Хвеи, потпис на визионер. Слетувањето на штетна способност на непријателски шампион ги обележува за неколку секунди – слета друг на веќе означен непријател и под нив ќе се создаде експлозија, која потоа се активира по кратко одложување нанесувајќи магична штета на сите непријатели во опсегот. Ќе сакате да останете раширени кога ќе го забележите во непријателскиот тим.

Широкиот арсенал на Хвеи сигурно го прави еден од најразновидните шампиони што Лига на легендите некогаш ги видела. Додека заедничките разладувања на секое училиште на магија значат дека тој мора внимателно да ги избира алатките, потенцијалот што тој го става на вашите прсти е возбудлив. Допрва треба да се види дали тоа значи дека тој ќе биде толку тежок за совладување како оние како Афелиос што менува оружје или Азир и неговата армија војници од песок, но едвај чекам да дознаам.

Passive – Signature of the Visionary

Кога ќе се удрат непријателите тие за момент се покажуваат на мапата. Удирањето на означените непријатели со друга штетна способност создава експлозија под нив, детонирајќи по кратко одложување и нанесувајќи магична штета на сите непријатели во опсегот.

QR/WR/ER – Wash Brush

Хвеи ја брише својата четка за сликање и се враќа на основните способности без користење мана

Q – Subject: Disaster
QQ – Devastating Fire

Хвеи слика запалена огнена топка која лета надвор во целната насока. Експлодира при првиот непријателски удар или на максимален дострел, нанесувајќи магична штета плус процент максимално здравствено магично оштетување на сите непријатели во една област.

QW – Severing Bolt

Хвеи слика со долг дострел, уништувачки болт на целната локација. По доцнење, завртката удира, нанесувајќи магична штета. Имобилизираните или изолираните непријатели добиваат зголемена штета врз основа на недостаток на здравје.

QE – Molten Fissure

Хвеи слика поле со експлодирачки вулкански ерупции, создавајќи долга лава на својот пат. Секоја ерупција нанесува магична штета на ударите на непријателите. На непријателите во областа на лавата им се нанесува магична штета во секунда и се забавуваат.

W – Subject: Serenity
WQ – Fleeting Current

Хвеи слика струја од брзи води во линија за неколку секунди што му дава брзина на движење на него и на неговите сојузници.

WW – Pool of Reflection

Hwei формира заштитен базен на целната локација што трае неколку секунди. Сојузничките шампиони внатре во областа добиваат непосреден штит, зголемувајќи ја вредноста во текот на неколку секунди додека се во областа.

WE – Stirring Lights

Хвеи слика три вртливи светла кои го обиколуваат неколку секунди. Следните три напади или магии на Хвеи предизвикуваат бонус магична штета и доделуваат мана на удар.

E – Subject: Torment
EQ – Grim Visage

Хвеи лансира застрашувачко лице кое го погодува првиот непријателски удар, нанесувајќи магична штета и предизвикувајќи ги да бегаат за кратко време.

EW – Gaze of the Abyss

Хвеи слика бездна око на целната локација што дава визија и се заклучува на најблискиот видлив непријателски шампион. По кратко одложување, окото пука во заклучениот шампион, искорнувајќи го првиот непријател на неговиот пат неколку секунди и нанесувајќи му магична штета.

EE – Crushing Maw

Хвеи слика здробени челусти кои нанесуваат магично оштетување на непријателите кои ги погодува и ги влече кон центарот, забавувајќи ги за одредена количина што брзо се распаѓа.

R – Spiraling Despair

Хвеи лансира визија за чист очај што се држи до непријателскиот шампион неколку секунди. Визијата се проширува и ги совладува сите непријатели што ги допира, нанесувајќи магична штета во секунда. Непријателите во зоната се погодени од купишта очај со текот на времето. Секој куп очај применува бавно процент на редење. По завршувањето, визијата се распаѓа, нанесувајќи магична штета.

Hwei the Visionary се приклучува на списокот со Patch 13.24 на League of Legends, која во моментов треба да пристигне во среда, 6 декември 2023 година.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Во последниве денови, една бизарна игра на Steam стана популарна – BANANA. Премисата на оваа игра е дека играчите кликаат на банана додека не заработат нови банани… Тоа е тоа… Да умре човек од кринџ! Но, има огромен пресврт во играта – луѓето периодично заработуваат случајни скинови (или овде може да се каже ‘кори’ од Банани) од различни реткости со кои можат да направат профит, продавајќи ги на Steam Market на други корисници…

Проблемот е во тоа што развивачот препознал дека огромното мнозинство од 700.000 врвни играчи снимени на Banana се ботови. Со оваа игра што користи „помалку од 1%“ од ресурсите на вашиот компјутер, луѓето поставуваат илјадници лажни профили за да ја водат оваа игра базирана на кликање со надеж дека ќе обезбедат и продаваат ретки скинови од банани, чиишто вредности брзо растат.

Од Бананче до Профитче

Во моментов, најскапите скинови (иако сакам да ги кажувам ‘Кори’ во овој случај) од банани што се продаваат на пазарот достигнаа повеќе од 1.000 долари, поради што се вклучуваат корисници со армии на ботови. Во интервју за медиумот Polygon, развивачот на играта призна дека станува збор за „легална грешка со глич за бесконечни пари“, а тимот размислуваше колку време ќе биде потребно пред Valve да се вклучи за да ја уништи играта.

Целата игра е вака:

  • Отворете ја Бананата
  • Кликајте на Бананата
  • Добивајте Дропови/Скинови
  • Тоа е тоа

Во интервјуто, развивачот потврди дека кога бројот на играчи бил 141.000, само една третина од тие играчи биле вистински. Останатите биле ботови. Додека повеќето корисници ги продаваат своите скинови од банани за едноцифрени центи, некои заработиле стотици долари преку играта. Исто така, развивачот го турка аспектот на играта за ангажирање во заедницата, нагласувајќи дека корисниците придонесуваат со своите дизајни, што на неодредено време го зголемува бројот на скинови од банани достапни за отклучување.

На Steam, Banana се рангира повисоко од Dota 2, PUBG, Apex Legends и GTA 5 во однос на вкупниот број на играчи, дури и ако повеќето од тие „играчи“ се ботови управувани од функциите за автоматско кликнување.

КЛИКАЈ

GG LFM

W00t w00t? GG ис лукинг фор мор!​
Стани дел од тимот на GG.MK!

GG ЛОВЦИ НА ТРОФЕИ

покажете го пленот

Претплати се на нашата мејлинг листа

Нема спам, нема замарање!
Само гејминг!