Warhammer 40,000: Darktide ќе излезе во септември

По доцнењето минатата година, Warhammer 40.000: Darktide конечно пристигнува на 13 септември.

Darktide служи како научно-фантастична продолжение на развивачот Fatshark на омилената серија на фановите Vermintide. До четворица играчи се здружуваат за да ги искосат брановите на непријателите во градот Терциум за да ја искорнат култистичката корпорација. Ликовите остануваат засновани на класа, а мелените напади се надоврзуваат на борбата на Vermintide 2. Сепак, ги загаткате непријателите со куршуми користејќи арсенал на високотехнолошки огнено оружје. Можете да го погледнете трејлерот за датумот на објавување подолу за да ја погледнете експлозивната борба во акција.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.