Следната Halo игра е веќе во изработка

Се тврди дека 343 Industries активно работат на следната Halo кампања и дека се случува оддалечување од Halo Infinite моментално. Со месеци, оние кои сè уште се цврсто се држат до Halo Infinite од 2021 година, се надеваат дека ќе биде понудено некаков вид на проширување на кампањата на играта, но како што поминува времето, тоа се чини се помалку и помалку веројатно.

Овие извештаи доаѓаат од SG Bitcast, подкаст за игри хостиран од „Seasoned Gaming“, а оваа специфична информација беше пренесена од главниот уредник на страницата, Ains. На прашањето за серијата, Ains изјави дека има тим кој активно работи на „преструктуирањето што ја гради следната генерација на Halo на Unreal“.

На почетокот на 2023 година, имаше загриженост во врска со иднината на Halo, особено во услови на отпуштања во Microsoft што влијаеше на 343 Industries. Фановите беа уверени дека Хало нема да оди никаде, но во моментов никој не знае што е следно за серијата. Со текот на времето, играчите ги брои одливите и тековите, Halo Infinite постојано се ажурира, па дури и еспортската страна од серијата се вклучува во заднина.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Според новиот извештај на Dealabs, доверливиот протекувач billbil-kun тврди дека God of War Ragnarök наскоро ќе добие најава за PC.

Извештајот проценува дека верзијата за компјутер ќе биде „објавена некаде во мај 2024 година“, лабаво преведена. Се додава дека најавата би можела да пристигне за време на новата изложба на PlayStation, која, исто така, веројатно доаѓа овој месец.

Dealabs, исто така, споменува дека не може да го потврди датумот на објавување за PC верзијата на God of War Ragnarök, иако го истакнува датумот на лансирање на оригиналот во 2022 година.

God of War Ragnarök е еден од најценетите ексклузивни наслови на PlayStation. Сепак, PlayStation ќе ја објави Ghost of Tsushima Director’s Cut за ПЦ следната недела на 16 мај. Значи, постои преседан за слични планови.

И покрај некои измешани чувства за PSN, новата верзија за компјутер на Ghost of Tsushima изненадувачки ќе ги вклучи и трофеите на PlayStation и преклопот. Не е јасно дали овие карактеристики на компјутер ќе се прошират на наслов како God of War Ragnarök.

Billbil-kun успешно објави различни вести од индустријата и други неизбежни најави. Ова ги вклучува тврдењата за Death Stranding 2 од јануари 2024 година. Набргу потоа, Death Stranding 2 доби нов трејлер за приказната.

Значи, многу е веројатно дека доаѓа најавата за God of War Ragnarök. Сепак, ништо не е потврдено, а PlayStation се уште официјално не се закачи или откри ништо.