Освојте го Египет и преживајте ги природните катастрофи во Total War: Pharaoh

Древниот Египет е следниот Историски Период во мисијата на Creative Assembly. Луѓето веќе долго време бараат египетска Total War игра, а благодарение на Total War: Pharaoh сите ќе можеме да се шетаме во времето на колапсот во бронзеното време, каде што моќното египетско ново кралство се соочува со апокалиптични закани од соседите, напаѓачите и природни катастрофи.

Работите не изгледаат премногу добро за Египет. Фараонот умре и има конкуренција за тронот, и на домашен терен и во странство, со странски и египетски ривали кои се борат за власт. Општеството се распаѓа, времето изгледа прилично лошо, а војната ќе стане главно хоби на сите. Така, ќе зависи од вас „да го спасите Египет од работ на уништување“, вели директорот на играта, Todor Nikolov.

Creative Assembly Sofia е на врвот за ова, но за разлика од последното излегување на студиото Pharaoh е дел од основната историска серија, а не од сагата. Сепак, тимот сè уште се гради на темелите на Троја, така што ќе видиме враќање на нештата како еколошки пречки кои ќе влијаат на перформансите на вашите војници. Вашите воини ќе се заглават во каллив терен, на пример, и сега пожарот е правилно сериозна закана.

Времето ќе игра поважна улога, исто така, и може да ја промени средината на битката. Во големата топлина сите брзо ќе се уморат, а зголемените температури ќе го направат пожарот уште поголем ризик. Во меѓувреме, во пустината, ќе мора да се борите со непријатни песочни бури што го заматуваат видот. Па дури и кога ќе избегате од топлината, ќе треба да внимавате на поројни дождови и грмотевици.

На лансирањето во октомври ќе можете да одлучувате за судбината на Египет и пошироко како една од трите култури: египетска, хетита и хананеска. Овие три култури се поделени на осум фракции за играње со свои уникатни куки и стилови на игра. Фараонот, исто така, нуди дополнително ниво на прилагодување на кампањата што се надеваме дека ќе направи повторливите проби, дури и како иста фракција, да се чувствуваат прилично поинаку. Опциите на кампањата вклучуваат случајни почетни позиции за сите фракции, поставки за природни катастрофи, поставки за ресурси и многу повеќе.

Што се однесува до поддршката за пост лансирање, три DLC фракциони пакети се исто така во изработка, од кои првиот ќе биде вклучен во Deluxe Edition, додека сите DLC ќе бидат вклучени во изданието Dynasty. Creative Assembly Sofia, исто така, планира пакет кампањи за DLC.

МАРКЕТИНГ

Спорели на:

About The Author

Sony ја најавија Horizon Forbidden West: Complete Edition за PlayStation 5 и прситигнува следниот месец на PS5, а за PC на почетокот на следната година. Ова издание на најновите авантури на Aloy ја вклучува основната игра и DLC Burning Shores, заедно со избор на додатоци.

На PlayStation 5, комплетното издание доаѓа на 6-ти октомври со цена од 60 долари. Комплетното издание потоа ќе биде достапно за играчите на PC преку Steam и Epic Game Store некаде на почетокот на 2024 година.

На PS5 изданието, Horizon Forbidden West: Complete Edition ќе го содржи следново:

  • Horizon Forbidden West for PS5
  • Burning Shores DLC for PS5
  • Digital soundtrack
  • Digital art book
  • Horizon Zero Dawn Vol. 1: The Sunhawk digital comic book (Available in English, German, Brazilian Portuguese and Japanese)
  • In-game items: Extras in Photo Mode (special pose and face paint)
  • In-game items unlocked via story progression: Carja Behemoth Elite outfit, Carja Behemoth Short Bow, Nora Thunder Elite outfit, Nora Thunder Sling, Apex Clawstrider Machine Strike piece, Resources pack

Што се однесува до иднината на серијалот, претходно оваа година Guerrilla потврди дека „ќе го продолжи Horizon уште долго време“. Ова ќе ја вклучи претстојната адаптација на Netflix, нејзиниот нов онлајн проект фокусиран на соработка и трета игра фокусирана на Aloy. Дополнително, се шпекулира дека студиото работи и на ремастер на Zero Dawn.